Life

Cum l-a întâlnit Florin Piersic pe marele Picasso. Ce mesaj i-a lăsat pictorul

Cum l-a întâlnit Florin Piersic pe marele Picasso. Actorul i-a cerut pictorului să îi scrie ceva și i-a lăsat un mesaj care nu s-a mai îndeplinit.
03.05.2023 | 23:57
Cum la intalnit Florin Piersic pe marele Picasso Ce mesaj ia lasat pictorul
Cum l-a întâlnit Florin Piersic pe Picasso. Foto: Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Cum l-a întâlnit Florin Piersic pe Picasso. Celebrul pictor cunoscut în toată lumea i-a lăsat și un mesaj actorului român.

Cum l-a întâlnit Florin Piersic pe Picasso

Florin Piersic și-a amintit de întâlnirea pe care a avut-o cu celebrul pictor Pablo Picasso. Actorul român a numit-o drept cea mai minunată întâmplare din viața lui.

ADVERTISEMENT

„Cea mai minunată întâmplare a fost întâlnirea mea cu Picasso. A lui Florin ăsta, care acum are 87 de ani. Și i-am spus: Spuneți-mi, scrieți-mi ceva!”, a început Florin Piersic povestea.

Florin Piersic i-a solicitat lui Picasso să îi scrie ceva, sub forma unui autograf. Doar că maestrul pictor a făcut mai mult decât atât. Acesta i-a făcut și un desen rapid, probabil fiind inspirat de spiritul liber al actorului.

ADVERTISEMENT

Astfel, Picasso i-a desenat lui Florin Piersic un cal cu coada în vânt doar din peniță. Desigur, la insistențele actorului român a pus și un mesaj, așa cum l-a rugat acesta inițial.

Ce mesaj i-a scris Picasso lui Florin Piersic

Picasso a scris un mesaj frumos pentru marele actor, dorindu-și să se mai vadă iar peste 20 de ani. Nu a fost să fie pentru că Pablo Picasso a murit între timp. Marele pictor s-a stins pe 8 aprilie 1973, în Mougins, Franța.

ADVERTISEMENT

„Și atunci mi-a desenat un cal cu coada în vânt, cu penița. Dar, știți cum? În trei minute. Și mi-a scris: ‘Florine’. Așa e la ei. A scris ‘Florine, să ne vedem peste 20 de ani. Pablo Picasso’.

Eu nu l-am mai prins pe el, pe Picasso după 20 de ani, pentru că el, între timp, a plecat într-o stea. Dar am asta, amintirea aceasta, de la el”, a declarat Florin Piersic la Festivalul Cinemaiubit de la Brașov.

ADVERTISEMENT

Florin Piersic a mai povestit o altă întâmplare de pomină din viața sa, atunci când a ajuns pentru prima dată la Cannes. Actorul a mărturisit că nici nu știa unde este și a fost stupefiat când a găsit pe hartă că este în Franța.

ADVERTISEMENT