Life

Doliu printre artiștii din România. A murit pictorul Sorin Adam: „Un sfârşit de an tot mai rece”

Pictorul Sorin Adam a murit. Artistul avea numai 54 de ani, iar anunțul a fost făcut de Uniunea Artiștilor Plastici din România.
30.12.2022 | 18:55
Doliu printre artistii din Romania A murit pictorul Sorin Adam Un sfarsit de an tot mai rece
Pictorul Sorin Adam a murit. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pictorul Sorin Adam s-a stins din viață fulgerător, la numai 54 ani. Artistul plastic a lăsat în urmă numeroase lucrări, apreciate atât în țară, cât și în străinătate.

Pictorul Sorin Adam a murit. Avea numai 54 de ani

Veste tristă în lumea artei din România. La doar 54 de ani, Sorin Adam, un pictor renumit atât în țară, cât și în străinătate, s-a stins din viață fulgerător, lăsând urmă familia și prietenii.

ADVERTISEMENT

Pasionații de artă, care i-au admirat de-a lungul timpului lucrările artistului, sunt îndurerați și nu pot asimila vestea tragică.

Anunțul trist a fost făcut prin intermediul rețelelor online, de către Uniunea Artiştilor Plastici din România, care i-au adus un ultim omagiu și și-au exprimat durerea cauzată de pierderea suferită.

ADVERTISEMENT

„O dimineaţă tristă… Un sfârşit de an tot mai rece… A plecat dintre noi Sorin Adam… L-am admirat şi îndrăgit, un artist plastic, un pictor, un om ce aducea culoare într-o lume tot mai cenuşie.

Odihnă veşnică sufletului tău şi neuitare Sorin Adam. Condoleanţe familiei. Sincere regrete pentru plecarea celui ce a fost culoare în vieţile noastre”, a transmis Uniunea Artiştilor Plastici din România într-o postare de pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Sorin Adam, carieră de succes în domeniul artistic

Sorin Adam s-a născut pe data de 22 august 1968 și este originar din Ploiești. A studiat în București, la Academia de Arte Luceafărul, iar între anii 1998 şi 2002 a fost preparator universitar în cadrul instituției.

Încă din 1990, creațiile sale au fost expuse în România, dar și în afara ei, având expoziții chiar și în Italia, la Galeriile de Artă ale Municipiului Bucureşti (1993, 1994, 1995-1996, 1997), Florenţa (Italia, 1997), Muzeul de Artă din Constanţa (1997), Corropoli Abruzzo (Italia, 1998), Cercul Militar Naţional Bucureşti (1999, 2002), Muzeul de Artă din Ploieşti (2003), notează RTV.

ADVERTISEMENT

În anul 2010, operele lui Sorin Adam au putut fi admirate în cadrul Salonului Naţional de Artă Atingeri şi Semne, la Palatul Parlamentului şi la Palatul Suţu. Expoziția a purtat numele de Iarna în pictura românească în colecții particulare.

ADVERTISEMENT
Tags: