Sport

Claudiu Keșeru, în depresie înainte de retragere: „Am mers la psiholog pentru a accepta”

Claudiu Keșeru se luptă cu depresia înainte de a se retrage definitiv din fotbal. Fostul atacant a mers la psiholog pentru a accepta schimbarea.
11.10.2023 | 14:17
Claudiu Keseru in depresie inainte de retragere Am mers la psiholog pentru a accepta
Claudiu Keșeru s-a confruntat cu depresia înainte de a lua decizia de a se retrage din fotbal. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Claudiu Keșeru a fost unul dintre cei mai de succes atacanți din fotbalul românesc în ultimul deceniu. Fostul fotbalist care va împlini 37 de ani pe 2 decembrie a rămas liber de contract în vară după despărțirea de UTA Arad. Gândul de a-și agăța ghetele în cui i-a provocat probleme cu depresia fostului atacant al naționalei.

Claudiu Keșeru, în depresie înainte de retragere: „Nu-mi găseam locul”

Claudiu Keșeru nu și-a mai găsit echipă după despărțirea de UTA Arad de la începutul lunii august. Cu trecerea timpului, fostul atacant de la Ludogorets sau FCSB a trebuit să accepte că este vremea să își ia adio de la cariera de fotbalist.

ADVERTISEMENT

A urmat o perioadă extrem de dificilă pentru Claudiu Keșeru care s-a confruntat cu depresia. Mai mult decât atât, atacantul cu 13 goluri la naționala României a mers la psiholog pentru a accepta schimbarea majoră care se întâmplă în viața sa.

„Am avut o perioadă agitată în ultimul timp și am preferat să mă retrag din lumina reflectoarelor, să-mi găsesc liniștea. La început nu-mi găseam locul, dar, cam de o lună, parcă m-am mai adaptat”, a declarat Claudiu Keșeru, conform Pro TV.

ADVERTISEMENT

„Am mers la psiholog pentru a accepta. Fac școala de antrenori”

În ciuda faptului că și-a luat adio de la carierea de jucător, Claudiu Keșeru vrea să rămână aproape de fenomen și a dezvăluit că este înscris la școala de antrenori. După o perioadă, fostul fotbalist va decide dacă va urma o astfel de carieră.

„Am și mers la psiholog pentru a accepta tranziția. După 22 de ani, să schimbi total modul de viața… e greu! Îmi doresc să rămân în fenomen, fac școala de antrenori.

ADVERTISEMENT

Încă nu mi-am stabilit prioritățile, am terminat și managementul. Văd puțin din ambele, fără să mi se creioneze drumul”, a mai spus Claudiu Keșeru.

Claudiu Keșeru ar fi fost dorit în Italia după despărțirea de UTA Arad

În carieră, Keșeru a jucat pentru FC Bihor, Libourne, Bastia, Al Gharafa, Ludogorets, Tours FC, FCSB, Nantes, Angers și UTA Arad. În tricoul naționalei României, fostul atacant a înregistrat 47 de apariții, reușind să marcheze 13 goluri.

ADVERTISEMENT

De asemenea, la nivel de club, Claudiu Keșeru a marcat 268 de goluri, în 629 de meciuri. După despărțirea de UTA Arad, presa din Italia a anunțat că atacantul este dorit de Taranto, formație din liga a treia italiană, însă Keșeru nu a dat curs ofertei.

În sezonul trecut, Claudiu Keșeru a înregistrat 33 de meciuri, 6 goluri și două pase decisive, fiind unul dintre oamenii de bază ai arădenilor în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Totuși, Mircea Rednic nu l-a inclus în planurile pentru sezonul 2023/2024.

  • două titluri de campion are Keșeru în România cu FCSB
  • 4 milioane de euro este cea mai mare cotă de piață a lui Keșeru (2014-2017), conform Transfermarkt.
ADVERTISEMENT