Sport

Claudiu Petrila ratează primele meciuri ale Rapidului. Accidentarea lui chiar a fost foarte gravă!

Accidentat în octombrie, Claudiu Petrila încă nu poate să joace, deşi estimarea era că el avea să lipsească o lună. Va mai dura până când atacantul fost la CFR va putea fi folosit din nou.
09.01.2024 | 18:53
Claudiu Petrila rateaza primele meciuri ale Rapidului Accidentarea lui chiar a fost foarte grava
Petrila stă deja de două luni şi jumătate şi va mai sta
ADVERTISEMENT

Rapid l-a adus de la CFR Cluj pe Claudiu Petrila, l-a ajutat să ajungă într-o formă foarte bună şi apoi l-a pierdut din cauza unei accidentări. Cristiano Bergodi a trebuit să se descurce fără Petrila în ultima parte a anului trecut, într-un context în care italianului îi lipseau şi Albion Rrahmani, şi Xian Emmers.  Şi nici măcar acum nu se poate baza pe Claudiu, care încă mai este în recuperare. Accidentarea lui Petrila a avut loc într-o partidă cu Universitatea Craiova pe 29 octombrie 2023, una pe care giuleştenii au câştigat-o cu 2-o.

Claudiu Petrila stă mai mult decât se ştia

Conducătorii clubului au confirmat imediat bănuiala apărută încă din momentul în care jucătorul ieşise de pe teren, au spus că era vorba despre o ruptură musculară. Claudiu mai avusese afectat şi un tendon, motiv pentru care Marijana Kovacevic s-a declarat neputincioasă să-l trateze. “Vraciul din Belgrad” vindecă doar leziuni musculare, nu şi alt tip de accidentări. Cum metoda pe fast-forward a sârboaicei nu a putut fi aplicată, fotbalistul Rapidului a fost tratat după metodele convenţionale, iar timpul necesar refacerii e mai mare decât fusese estimat iniţial.

ADVERTISEMENT

Petrila încă nu e apt şi va mai necesita o pauză de minimum două săptămâni! După aceste două săptămâni, rapidistului tot îi va mai trebui o vreme ca să-şi recapete forma cea mai bună, deci vor trce câteva etape în 2024 fără ca el să poată fi titular. După recuperarea completă, Claudiu va mai avea parte de o provocare nouă: concurenţa cu Ermal Krasniqi, kosovarul pe care vişiniii tocmai l-au achiziţionat de la CFR Cluj.

Krasniqi e cea mai scumpă achiziţie a giuleştenilor din iarna aceasta, suma vehiculată pentru afacerea aceasta a fost de un milion de euro. Transferarea lui a provocat mirare pentru că specialişti din fotbal şi suporteri s-au întrebat ce se va întâmpla, va fi rezervă kosovarul ori va deveni Petrila o soluţie de backup? Situaţia medicală a românului îi simplifică deocamdată alegerea lui Bergodi, italianul va porni în meciurile oficiale din anul acesta cu Krasniqi ca extremă stânga.

ADVERTISEMENT

La Cluj au suferit amândoi

Ermal a suferit şi el la CFR, la fel ca Petrila. După ce a fost achiziţionat de la Ballkani, internaţionalul din Kosovo a pornit foarte bine, chiar a impresionat în sezonul trecut. După instalarea lui Andrea Mandorlini ca antrenor principal, statutul lui Krasniqi a fost modificat brusc, el a devenit o rezervă pe care italianul o mai folosea doar uneori. A contat şi faptul că Mandorlini a utilizat des un sistem fără extreme, 5-3-2, în care kosovarul nu avea post.

Ca să-i mai facă loc din când în când, Mandorlini l-a trecut uneori fundaş dreapta, într-o poziţie nouă şi diferită cu mult de aceea în care Krasniqi evolua sub comanda lui Dan Petrescu. La Rapid, el va redeveni extremă stânga, aşa că va avea ocazia să etaleze randamentul cel mai bun posibil. Conducerea de la CFR credea că dăduse o mare lovitură atunci când îl adusese pe Ermal şi după câteva prestaţii bune ale lui circula deja informaţia că Lazio l-ar fi avut pe lista scurtă pe internaţionalul kosovar.

ADVERTISEMENT

A urmat, însă, “perioada Mandorlini” pentru Krasniqi, iar cota lui avea să scadă. Petrila, viitorul competitor pentru titularizare al kosovarului, a suferit şi el la Cluj, mai ales din cauza faptului că Dan Petrescu nu avea încredere în el, nu îl considera potrivit pentru stilul de luptă pe care antrenorul îl promova. Petrila începuse să joace des sub comanda lui Toni Conceicao, apoi Petrescu l-a scos din echipă. Au urmat împrumutarea la Sepsi, revenirea în Gruia şi apoi transferarea la Rapid.

E bătaie pe locuri!

Concurenţa aceasta dintre Petrila şi Krasniqi nu va fi singura noutate din Giuleşti, Cristiano Bergodi s-a ales cu competiţie pe toate poziţiile din atac. Pe dreapta, acolo unde Funsho a avut evoluţii bune în prima parte a stagiunii, a mai apărut acum şi Florent Hasani, tot un kosovar. Hasani, 26 de ani, este şi el considerat o achiziţie importantă, aşa că e posibil să-l dea deoparte pe Funsho. Florent a evoluat pentru FK Tirana în prima parte a sezonului şi a marcat 10 goluri în 16 partide.

ADVERTISEMENT

Şi pentru postul de vârf va exista o concurenţă interesantă. Albion Rrahmani a revenit după accidentarea din cauza căreia a stat pe margine în ultima parte a anului trecut, dar acum nu mai e singur pe post, nu mai e un titular indiscutabil. Vişiniii au mai adus un atacant în iarna aceasta, pe Borisav Burmaz. El a fost luat din Serbia, de la Vozdovac, unde jucase în 18 meciuri şi marcase 10 goluri în sezonul acesta. Bergodi va avea, aşadar, suficiente soluţii şi va trebui să jongleze astfel încât să-i păstreze pe toţi mulţumiţi chiar şi în perioada în care vor fi cu toţii apţi şi dornici să joace.

  • 4 goluri şi 6 pase decisive a contabilizat Petrila în sezonul acesta. Înaintea accidentării, el era unul dintre cei mai buni jucători ofensivi de la Rapid
  • 750.000 de euro a plătit Rapid ca să-l ia pe Claudiu de la CFR. Afacerea a fost realizată prin împrumutarea jucătorului până pe 30 iunie anul acesta, cu obligaţia ca giuleştenii să-l ia apoi definitiv
ADVERTISEMENT