Sport

Ermal Krasniqi, o nouă afacere pe axa Rapid – CFR Cluj. Câți bani i-a dat Șucu lui Varga pentru 7 jucători

Ermal Krasniqi este noua afacere pe axa Rapid - CFR Cluj. Dan Șucu a plătit o sumă impresionantă către Neluțu Varga pe cei 7 jucători luați de la ardeleni.
26.12.2023 | 18:35
Ermal Krasniqi o noua afacere pe axa Rapid  CFR Cluj Cati bani ia dat Sucu lui Varga pentru 7 jucatori
Ermal Krasniqi este noua afacere pe axa Rapid - CFR Cluj. Dan Șucu a plătit o sumă impresionantă către Neluțu Varga pe cei 7 jucători luați de la ardeleni. Sursa Foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

De la venirea noului acționar, formația giuleșteană a reușit să realizeze câteva mutări importante. Cele mai multe transferuri au fost pe axa Rapid – CFR Cluj. Dan Șucu i-a umplut buzunarele de bani lui Neluțu Varga după ce Rapid a luat 7 jucători de la formația ardeleană.

Ermal Krasniqi, o nouă afacere pe axa Rapid – CFR Cluj

Rapid a mutat din nou pe piața transferurilor din iarnă. FANATIK a aflat că formația finanțată de Dan Șucu a bătut palma cu CFR Cluj pentru transferul lui Ermal Krasniqi. Ardelenii l-au cedat pe atacantul kosovar în schimbul sumei de 1.000.000 de euro, plus 20% dintr-un eventual transfer.

ADVERTISEMENT

După ce i-au adus în Giulești pe Florent Hasani și Borisav Burmaz, giuleștenii s-au înțeles cu CFR Cluj pentru transferul lui Ermal Krasniqi, jucătorul dorit la un moment  dat și de Gigi Becali la FCSB.

Tot din informațiile FANATIK, cele două părți au bătut palma în urmă cu câteva minute. Ermal Krasniqi a semnat un contract pe doi ani și jumătate cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. Jucătorul kosovar va avea un salariu lunar de 20.000 de euro la Rapid.

ADVERTISEMENT

Câți bani i-a dat Șucu lui Varga pentru 7 jucători

Șapte este cifra mutărilor care au avut loc pe axa Rapid – CFR Cluj. După o analiză făcută de FANATIK, am aflat câți bani i-a dat Dan Șucu lui Neluțu Varga pentru cei 7 jucători cumpărați de giuleșteni de la CFR Cluj.

Totalul se ridică la o sumă impresionantă pe care acționarul de la Rapid a achitat-o ardelenilor. 2.350.000 de euro sunt banii care au ajuns în bugetul clujenilor după mutările lui Krasniqi, Petrila, Dugandzic, Ștefan, Braun, Costache și Ioniță.

ADVERTISEMENT
  1. Erman Krasniqi – 1.000.000 de euro
  2. Claudiu Petrila – 500.000 de euro
  3. Marko Dugandzic – 400.000 de euro
  4. Florin Ștefan – 200.000 de euro
  5. Christopher Braun – 150.000 de euro
  6. Valentin Costache – 100.000 de euro
  7. Alexandru Ioniță – gratis

Analiza celor 7 mutări făcute pe axa Rapid – CFR Cluj

Erman Krasniqi este cel mai nou transfer al giuleștenilor și urmează ca atacantul să fie prezentat la noua sa echipă. Kosovarul are 25 de ani și este cotat la 1.2 milioane de euro pe Transfermarkt. Continuând ordinea celor mai noi achiziții, Claudiu Petrila este următorul pe listă. În prezent accidentat, Petrila a venit sub formă de împrumut până la finalul sezonului în Giulești.

ADVERTISEMENT

Claudiu l-a costat pe Dan Șucu 500.000 de euro, iar dacă Rapid se va înțelege cu jucătorul aceștia pot opta pentru un transfer definitiv. Cota de piață a fotbalistului de 23 de ani este de 1.8 milioane de euro, potrivit Transfermarkt și a crescut în urma celor 9 contribuții de gol pe care Petrila le-a avut în cele 11 dueluri jucate.

Marko Dugandzic s-a dovedit a fi un transfer extrem de bun pentru Rapid. Cumpărat în 2022, croatul a petrecut un an și câteva luni în Giulești și a rămas în inimile fanilor. Atacantul a marcat în primul sezon 22 de goluri, în cele 37 de partide.

În prima parte a sezonului curent, Dugandzic a plecat cu capul sus după 7 contribuții de gol în 7 meciuri, iar apoi a prins un transfer la Al Taee. Formația din Arabia Saudită a plătit 2 milioane de euro pentru Marko. O sumă foarte bună primită de Rapid, având în vedere că giuleștenii au achitat doar 400.000 de euro către CFR Cluj pentru serviciile croatului.

Cifrele lui Alexandru Ioniță după revenirea la Rapid

Mijlocașul Alexandru Ioniță a fost crescut de Rapid, însă până la revenirea în Giulești a mai jucat la Astra, Universitatea Craiova și CFR Cluj. După ce și-a încheiat socotelile cu Neluțu Varga, Ioniță s-a întors gratis la echipa sa de suflet în 2021. De atunci, mijlocașul a strâns 74 de partide, 11 goluri și 16 pase de gol.

De la CFR Cluj au mai fost achiziționați și Florin Ștefan, Valentin Costache și Christopher Braun. Însă, dintre cei trei, doar fundașul german a reușit să confirme în Giulești. Braun are jucat în toate cele 21 de partide care s-au disputat până acum în acest sezon. La 32 de ani, fundașul lateral este evaluat la 800.000 de euro, potrivit Transfermarkt.

În schimb, Florin Ștefan și Valentin Costache au fost cedați definitiv. Fundașul lateral a ajuns la Sepsi Sfântu Gheorghe, iar mijlocașul a fost cumpărat cu 100.000 de euro de Apollon, în Cipru.

  • 2.350.000 de euro a plătit Rapid pentru cele șapte transferuri făcute de la CFR Cluj
ADVERTISEMENT