News

Claudiu Târziu, liderul AUR, a dat Jandarmeria în judecată si cere daune morale de mii de lei

Aflat în conflict cu Jandarmeria Română, politicianul Claudiu Târziu (48 de ani) cere în instanță daune morale consistente.
13.10.2021 | 15:52
Claudiu Târziu și George Simion conduc împreună AUR
ADVERTISEMENT

Co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), alături de George Simion, Claudiu Târziu (48 de ani) a terminat mai întâi liceul Anghel Saligny din Bacău (1991), după care a absolvit Facultatea de Drept a Universității Mihai Eminescu din Iași (1999).

Între 2002 și 2007, Claudiu Târziu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi Administrative din Bucureşti.

ADVERTISEMENT

După ani buni petrecuți în presă, în care a debutat în septembrie 1992, Claudiu Târziu a devenit senator în Parlamentul României după alegerile din decembrie 2020, acolo unde AUR a fost marea surpriză, alianța adunând peste 9% din voturi.

Claudiu Târziu a anunțat că AUR nu va vota guvernul Cioloș

Luni, după nominalizarea lui Dacian Cioloș ca premier de către președintele Klaus Iohannis, Claudiu Târziu, copreședintele AUR, a avut o reacție fără echivoc: ”E cea mai proastă decizie pe care putea să o ia președintele Iohannis. Noi vom vota împotriva lui Cioloș, nu putem vota să ducă țara cu oiștea-n gard”.

ADVERTISEMENT

”Ne miră insistenţa cu care preşedintele Iohannis vrea să propună soluţii neviabile, în răspăr cu prevederile constituţionale şi într-un scenariu menit să menţină la guvernare echipa lui Florin Cîţu”, a completat Claudiu Târziu.

Politicianul contestă o amendă a Jandarmeriei

Pe lângă implicarea în actuala criză politică autohtonă, în care se fac și se desfac tot felul de alianțe de moment, Claudiu Târziu și-a făcut timp și pentru a deschide un proces Jandarmeriei Române.

ADVERTISEMENT

În luna mai a acestui an, politicianul a contestat la Judecătoria Sectorului 3 București o amendă primită de la Jandarmerie, următorul termen în proces fiind stabilit pentru a doua jumătate a lunii noiembrie.

În paralel, Claudiu Târziu a obținut tot la Judecătoria Sectorului 3 și dreptul de reexaminare a modului de stabilire a taxei de timbru în dosarul în care politicianul solicita daune morale consistente din partea Jandarmeriei.

ADVERTISEMENT

Claudiu Târziu cere daune morale de 15.000 lei

”Complet: Camera de consiliu 28 Civil, Tip solutie: Admite cererea. Solutia pe scurt: Admite cererea de reexaminare împotriva modului de stabilire a taxei de timbru.

Constată că taxa judiciară de timbru aferentă capătului de cerere având ca obiect daune morale în cuantum de 15000 lei este în cuantum de 100 lei. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, notau magistrații în hotărâre.

În timpul discursului susținut la moțiunea de cenzură prin care a fost demis guvernul Florin Cîțu, Claudiu Târziu l-a luat în vizor pe Alexandru Muraru (PNL), consilierul premierului pentru pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei.

”O să dai socoteală pentru mizeriile pe care le verși în capul AUR”, i-a transmis Claudiu Târziu lui Alexandru Muraru, care a anunțat imediat că va depune plângere penală la poliție pentru amenințare.

De-a lungul acestui an, Alexandru Muraru a criticat constant Alianța pentru Unirea Românilor, acuzându-i în mod repetat pe liderii formațiunii politice de extremism sau antisemitism. Deranjat de faptul că USR-PLUS anunțase că va depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului Florin Cîțu, Muraru a transmis recent partenerilor externi ai României o scrisoare în care acuza USR-PLUS că s-a aliat cu AUR, pe care îl califica în mesaj drept ”partid extremist”.

ADVERTISEMENT