News

Vacanţa de Paşte 2024. Când se întorc, de fapt, elevii în bănci după Paşte

Vacanţa de Paşte 2024. Data la care elevii din România revin în școli. Când va începe modulul 5, ultimul din anul școlar 2024-2025
27.04.2024 | 10:50
Vacanta de Paste 2024 Cand se intorc de fapt elevii in banci dupa Paste
Vacanţa de Paşte 2024. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vacanţa de Paşte 2024. Elevii au așteptat cu nerăbdare venirea acestei perioade pentru a se bucura de aproape două săptămâni de odihnă. În acest an, vacanța de primăvară coincide cu Paștele Ortodox.

Vacanţa de Paşte 2024. Câte zile libere vor avea elevii

De vineri, 26 aprilie, elevii din România au intrat în această pauză, care va dura 11 zile. Ei se vor întoarce în unitățile de învățământ miercuri, 8 mai, după sărbătorile pascale. Vacanța programată în perioada 27 aprilie – 7 mai este a patra din acest an școlar.

ADVERTISEMENT

Ea va marca terminarea modulului 4, urmând ca la data de 8 mai să înceapă modul 5 din anul școlar 2023-2024. Ultima vacanță a elevilor, cea mobilă, a avut loc în luna februarie. Perioada a fost stabilită în funcție de hotărârea inspectoratelor județene și al municipiului București.

După cele 11 zile de odinhă, acordate de vacanța de Paște din 2024, va debuta ultimul modul de învățare. Potrivit calendarului anului școlar 2023-2024, intervalul 5 de școală se desfășoară în perioada 8 mai- 21 iunie 2024.

ADVERTISEMENT

La data de 22 iunie, elevii din România vor intra în vacanța de vară, programată până la data de 8 septembrie. Amintim că cei din clasele a XII-a și a XIII-a (seral și frecvență redusă) vor încheia cursurile mai devreme, pe 7 iunie.

De asemenea, minorii din clasele a VIII-a vor termina anul școlar pe 14 iunie. În ceea ce privește elevii care învață la profil tehnologic și în școli profesionale, anul școlar se va încheia pe 28 iunie.

ADVERTISEMENT

Structura anului școlar 2024-2025

În luna februarie, Ministerul Educației a publicat în Monitorul Oficial calendarul anului școlar 2024-2025. Acesta va avea o durată de 36 de săptămâni și va începe pe 1 septembrie 2024. Însă, elevii sunt așteptați în bănci pe 9 septembrie.

Structura anului școlar viitor arată ca vor fi tot cinci module, separate de cinci vacanțe. Cursurile se vor finaliza pe 20 iunie 2025, atunci când va debuta vacanța de vară.  Prima pauză de la școală va începe pe 25 octombrie 2024.

ADVERTISEMENT

Luni, 4 noiembrie, elevii se vor întoarce în școli, până vineri 20 decembrie 2024, când va debuta vacanța de iarnă. Pe 8 ianuarie sunt așteptați în bănci. Următoarea perioadă de odihnă va fi în vacanța mobilă, care va dura o săptămână. Și în anul școlar 2024-2025 va fi decisă de fiecare inspectorat, în perioada 10 februarie— 2 martie 2025.

Cea de-a patra vacanță este programată în perioada 18 – 27 aprilie 2025. Pe 21 iunie, elevii vor intra în vacanța de vară, care va ține până la data de 7 septembrie 2025.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și...
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și de ce regimul a ascuns, inițial, moartea sa
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care îşi fac selfie-uri
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie....
Cât de frumoasă şi ce studii are unica fiică a lui Sabin Ilie. Melissa întoarce toate privirile
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf....
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf. Ce imagine fabuloasă au postat cei doi
O nouă televiziune în România. A început să emită
O nouă televiziune în România. A început să emită
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și...
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și frumoși erau! În loc de nuntă, acum familiile se pregătesc de înmormântare
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Zodiile care au karma de partea lor marți, 21 mai. Oricine le-a greșit...
Zodiile care au karma de partea lor marți, 21 mai. Oricine le-a greșit le va cere iertare în genunchi