News

Clipe de coșmar pentru 10 copii surprinși de furtună în timpul unor antrenamente cu caiace pe lacul Siutghiol. O fetiță a ajuns la spital

Mai mulți copii au trecut prin clipe de coșmar, în această dimineață, pe lacul Siutghiol. Au fost surprinși de furtună, în timpul unor antrenamente.
14.07.2023 | 11:31
Clipe de cosmar pentru 10 copii surprinsi de furtuna in timpul unor antrenamente cu caiace pe lacul Siutghiol O fetita a ajuns la spital
Clipe de coșmar pentru 10 copii surprinși de furtună. Colaj Fanatik/ Sursa foto: Dobrogea TV/ Facebook Ionut Simineanu
ADVERTISEMENT

Clipe de coșmar pentru mai mulți copii, care au fost prinși de furtună, în județul Constanța. Minorii, cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani, se aflau în timpul unor antrenamente cu caiace în Ovidiu, pe lacul Siutghiol.

Clipe de coșmar în timpul unor antrenamente cu caiace pe lacul Siutghiol

Ei au fost surprinși de furtună în largul lacului, după ce au ignorat avertizările de vreme extremă ale meteorologilor. Autoritățile au fost sesizate cu privire la eveniment, în jurul orei 09:00, pentru a recupera copiii.

ADVERTISEMENT

În zona respectivă au ajuns reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, care au intervenit cu rapiditate pentru salvarea celor zece minori. Din fericire, aceștia au ajuns la mal în siguranță.

„La fața locului au intervenit o autospecială de transport personal și victime multiple, barca Siutghiol, punctul temporar de stingere Ovidiu, un echipaj SMURD B și două echipaje SAJ”, a transmis ISU Dobrogea.

ADVERTISEMENT

O minoră a fost transportată la spital

Șase dintre copii au primit îngrijiri medicale de la echipajele SMURD, după ce au acuzat atacuri de panică și frig. O fetiță de 14 ani a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, în urma unui atac de panică.

Minorii au ajuns la mal cu ajutorul unei ambarcațiuni a Primăriei Ovidiu, potrivit informațiilor transmise, în cursul zilei de vineri, de Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.

ADVERTISEMENT

Constanța a fost, în această dimineață, sub cod portocaliu de furtună. Totodată, autoritățile au emis mesaje Ro-Alert, informând oamenii că pot avea loc fenomene meteo extreme.

După vijeliile violente, Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri dimineață, un nou cod galben de caniculă și disconfort termic. Atenționarea este valabilă în intervalul 14-15 iulie.

ADVERTISEMENT

”Vineri (14 iulie) și sâmbătă (15 iulie), valul de căldură va persista în sudul Olteniei, sudul și estul Munteniei, precum și în vestul Dobrogei.”, au anunțat reprezentanții ANM.

„Local va fi caniculă și disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 21 de grade”, adaugă ANM.

 

ADVERTISEMENT
Tags: