News

Prognoza ANM pentru o lună. Se anunță căldură mare până la jumătatea lui august

Prognoza ANM pentru o lună. Cum va fi vremea, în următoarele săptămâni, în România? Care sunt previziunile meteorologilor.
14.07.2023 | 09:47
Prognoza ANM pentru o luna Se anunta caldura mare pana la jumatatea lui august
Prognoza ANM pentru o lună. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru o lună. Temperaturile caniculare vor fi resimțite pe teritoriul României și în următoarele săptămâni. Prin urmare, nu vom scăpa de căldură până la jumătatea lunii august.

Prognoza ANM pentru o lună. Nu vom scăpa de temperaturile ridicate

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Potrivit prognozei ANM, valorile termice vor fi mult mai ridicate decât cele specifice perioadei. În special, în regiunile sudice se vor înregistra aceste abateri termice.

ADVERTISEMENT

În prima săptămână a intervalului, în perioada 17 iulie-24 iulie, temperaturile vor fi peste cele normale în întreaga țară. Cel mai cald va fi în regiunile sudice, conform meteorologilor.

În ceea ce privește regimul pluviometric, local, în regiunile nordice, nord-estice şi centrale, va fi excedentar. În schimb, în sud-vest va fi deficitar, în timp ce în restul zonelor va fi normal.

ADVERTISEMENT

În intervalul 24 iulie-31 iulie, în aproape toată țara vor fi valori termice normale pentru această perioadă. Excepție va face tot sudul, acolo unde vor fi ușor mai ridicate, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Ploile vor fi deficitare în regiunile vestice, sudvestice şi local în cele centrale şi la munte. În celelalte zone, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de specificul perioadei, adaugă specialiștii ANM.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea la începutul lunii august

La începutul lunii august, în regiunile sudice vom avea din nou temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal. În săptămâna 31 iulie-7 august, vor fi ploi abundente în regiunile nordice, centrale şi la munte.

În cea de-a doua săptămână a lunii august, valorile termice vor fi situate în jurul celor specifice intervalului. Doar în sudul țării va fi mai cald decât ar fi normal pentru perioada menționată.

ADVERTISEMENT

„Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale”, transmite ANM.

Prognoza ANM (Administrației Naționale de Meteorologie) arată că vor fi cantități de precipitații apropiate de cele normale, în întreaga țară, la finalul intervalului, în săptămâna 7 august-14 august.

ADVERTISEMENT