News

Clotilde Armand a demis-o pe directoarea ADP Sector 1. Acuzații grave la adresa acesteia: delapidare și abuz în serviciu

Clotilde Armand a demis-o pe directoarea ADP Sector 1 și a lansat acuzații grave la adresa acesteia: delapidare și abuz în serviciu.
25.06.2021 | 11:27
Clotilde Armand a demiso pe directoarea ADP Sector 1 Acuzatii grave la adresa acesteia delapidare si abuz in serviciu
ADVERTISEMENT

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, continuă lupta cu angajații din perioada fostului edil. În cursul zilei de vineri, aceasta a anunțat că a cerut și a primit demisia directoarei Administrației Domeniului Public (ADP).

Clotilde Armand a demis-o pe directoarea ADP Sector 1 și o acuză de delapidare și abuz în serviciu

Pe lângă demiterea șefei ADP Sector 1, Clotilde Armand a lansat o serie de acuzații extrem de grave la adresa acesteia.

ADVERTISEMENT

Edilul a anunțat, vineri, că îi va face plângere penală pentru abuz în serviciu și delapidare directoarei Administrației Domeniului Public.

Clotilde Armand precizează, într-o postare pe pagina personală de Facebook, că a descoperit că directoarea folosea resursele instituției pentru a-și construi o anexă la vila proprie:

ADVERTISEMENT

”Obiceiurile vechi dispar greu. Am cerut și primit demisia directoarei Administrației Domeniului Public Sector 1.

Am descoperit că în loc să se ocupe de întreținerea spațiilor verzi, folosea resursele instituției (materiale, utilaje și muncitori) pentru a-și construi o anexă la vila ei.

ADVERTISEMENT

Astăzi voi înainta către procurori plângerea penală pentru abuz în serviciu și delapidare. Să fie foarte clar pentru toți angajații: toleranță zero la corupție în Primăria Sectorului 1”, scrie primarul.

Clotilde Armand, acuzații față de apropiați ai fostului primar Tudorache

În postarea ei, Armand mai spune că în această ’’importantă operațiune’’ ar fi implicat și fratele unui lider de sindicat, apropiat de fostul primar PSD Dan Tudorache, angajat al ADP, care contestă deciziile de reorganizare a primăriei și strânge semnături pentru ”un fel pseudo-referendum inițiat de PSD de demitere a primarului”.

ADVERTISEMENT

”PS: În această ’’importantă operațiune’’ este implicat și fratele unui lider de sindicat, apropiat de fostul primar, angajat al ADP, care contestă deciziile de reorganizare a primăriei și strânge semnături pentru un fel pseudo-referendum de demitere a primarului”, se mai arată în postarea făcută de Clotilde Armand.

Clotilde Armand, noi precizări privind conflictul cu Romprest

Tot în mediul online, Clotilde Armand a spus, cu câteva ore mai devreme, că ”după o muncă de 8 luni de zile, am reușit să-i conving pe consilierii locali de necesitatea unui control strict asupra modului în care Romprest a tarifat, de-a lungul timpului, serviciile de salubrizare de pe raza Sectorului 1”.

Edilul precizează că, de joi, 1 a fost împuternicit de către Consiliul Local al Sectorului 1 să verifice modul de stabilire a tarifelor pentru activitățile specifice serviciului de salubrizare pentru perioada 2011-2021.

Potrivit proiectului de hotărâre, această activitate se va realiza prin luarea în calcul a costurilor necesare și utile prestării serviciului public de salubrizare pe raza teritorială a Sectorului 1 de către Compania Romprest Service SA conform prevederilor Legii nr. 101/2006 a serviciului de salubrizare a localităților.

ADVERTISEMENT