Sport

Clubul israelian a anunțat UEFA că se retrage! ”Sunt lucruri mai importante decât fotbalul”

Un club din Israel a luat decizia să se retragă dintr-o competiție importantă organizată de UEFA, considerând că războiul din zonă schimbă lucrurile.
19.10.2023 | 12:15
Clubul israelian a anuntat UEFA ca se retrage Sunt lucruri mai importante decat fotbalul
Maccabi Haifa se retrage din UEFA Youth League
ADVERTISEMENT

Israelul consideră că se află în război, astfel că sportul e trecut automat pe plan secund în această țară. Așadar, pe nimeni nu a mirat când Maccabi Haifa a făcut o adresă către UEFA și a anunțat forul continental că se va retrage dintr-o competiție importantă, organizată de UEFa.

Clubul israelian a anunțat UEFA că se retrage!

Mai exact din UEFA Youth League, competiție unde Maccabi Hafia participa. În Israel și Fâșia Gaza au murit mii de oameni și au fost răniți zeci de mii în ultimele săptămâni, astfel că meciurile naționalei Israelului cu Elveția și Kosovo au fost amânate, în timp ce campionatul intern a fost suspendat.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, Maccabi Haifa a transmis că echipa U19 a clubului se va retrage din UEFA Youth League, cea mai importantă competiție de tineret din Europa. Israelienii au anunțat deja UEFA, prin vocea președintelui Itzik Ovadia, că nu pot să fie cu gândul la fotbal când în țara lor e război.

”Această decizie nu vine ușor deoarece sportul este foarte important, dar situația echipei, care include și soldați care servesc țara în acest moment dificil și nu puțini membri ai staff-ului care s-au alăturat trupelor militare, nu permite să părăsim țara și să participăm în competiție.

ADVERTISEMENT

Suntem foarte mândri de realizarea echipei de tineret, campioana țării, care reprezintă clubul și statul Israel, dar în acest moment sunt lucruri mult mai importante decât fotbalul. Sperăm că vom reveni în sezonul viitor”, a declarat Ovadia, conform site-ului oficial al clubului.

UEFA Youth League este o competiție anuală de fotbal organizată de Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) din 2013. În formatul actual, este disputată de echipele de tineret ale cluburilor care concurează în faza grupelor UEFA Champions League, plus campionii autohtoni de tineret ai celor mai bine clasate asociații naționale.

ADVERTISEMENT

Renunță naționala Israelului la Euro 2024?

Între timp, naționala Israelului se gândește să renunțe la participarea la Euro, lucru care ar permite României să se califice alături de Elveția la acest turneu internațional. A transmis deja semnale în acest sens președintele Federației de Fotbal din Israel, Moshe Juarez, cel care speră să nu se ajungă la acest gest extrem, dar care s-ar putea dovedi necesar.

”Cu cât războiul va ține mai mult, posibilitățile noastre vor fi mai reduse și mai rele, e vorba să jucăm mai multe partide una după alta într-o perioadă scurtă sau să fim obligați să evoluăm în altă țară sau fără public. Eu sper să nu ajungem în situația de a renunța la un turneu internațional.

ADVERTISEMENT

Nu puteți pune semnul de egalitate între unele lucruri și adevărul istoric. Cei care au fost uciși cu sânge rece de acești oameni (dacă se mai pot numi oameni), fără milă, au fost victimele unor acte barbare naziste. Au omorât femei, copii, bebeluși, bărbați și oameni bătrâni, al căror singur păcat e că sunt israelieni”, a transmis Shino Moshe Juarez, conform Digi Sport.

ADVERTISEMENT