Sport

CNA a răspuns după ce s-a cerut interzicerea alăturării numelui „București” de „CSA Steaua”: „Apreciem”

CNA a venit cu un răspuns în urma solicitării interzicerii alăturării numelui „București” de „CSA Steaua”.
25.04.2024 | 13:19
CNA a raspuns dupa ce sa cerut interzicerea alaturarii numelui Bucuresti de CSA Steaua Apreciem
CNA a venit cu un comunicat în urma cererii de a interzice alăturarea numelui ”București” de ”CSA Steaua” Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) a venit cu un răspuns cu privire la solicitarea prin care CSA Steaua să nu mai fie asociată cu numele ”București”.

CNA a oferit un răspuns solicitării

Sesizarea a fost făcută acum două săptămâni, iar răspunsul a venit miercuri, pe 25 aprilie. Consiliul Național al Audiovizualului a luat decizia de a respinge cererea. Numele ”Steaua” poate fi alăturat în continuare de ”București” fără nicio problemă. CNA a trimis un comunicat:

ADVERTISEMENT

”Domnule Grigore,

Consiliul Național al Audiovizualului a primit sesizarea dumneavoastră, care a fost înregistrată cu nr. 3886 / 28.03.2024.

Apreciem că aspectele sesizate în virtutea informării corecte a publicului și solicitarea de „interzicere” a menționării numelui localității București atunci când sunt menționați „în media” sportivi ai CSA Steaua excede atât atribuțiilor de reglementare, cât și celor de control post difuzare asupra conținutului programelor audiovizuale, pe care le poate exercita Consiliul, acestea fiind limitate la cadrul stabilit de Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare.
Astfel, competențele CNA se referă la conținutul audiovizual efectiv, difuzat către public de furnizorii de servicii media.

ADVERTISEMENT

Vă puteți informa cu privire la actele normative care reglementează activitatea instituției, pe site-ul www.cna.ro, la rubrica „Legislație” – Secțiunea „Audiovizual”.

Maria Monica Gubernat
Președinte”.

Această sesizare a fost făcută pentru că CSA Steaua este subvenționată de Ministerul Apărării Naționale, clubul reprezentând toată România, nu doar Bucureștiul. În cerere s-au precizat următoarele:

ADVERTISEMENT

Având în vedere informarea corectă a publicului, fac următoarea sesizare, în încercarea de a pune lucrurile în ordinea lor firească. Este vorba de dreptul de folosință al numelui de ”Steaua”, pe care la ora actuală îl au doar echipele sportive din cadrul Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua”.

Având în vedere că există hotărâri judecătorești în acest sens, vă aduc la cunoștință confuzia care planează de mult timp și care este perpetuată, cu bună știință, chiar de către conducătorii clubului militar.

ADVERTISEMENT

Astfel, denumirea oficială a clubului , înregistrat la Unitatea Militară 02301, este ‘Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua’, așa cum rezultă din toate actele de constituire ale clubului. Cu toate acestea, în cele mai multe prezentări, echipa de fotbal se prezintă drept ”Steaua București”.

CSA, victorie în fața FCSB-ului

Recent, CSA Steaua a obținut o nouă victorie împotriva FCSB-ului. Mai mulți suporteri ai ”militarilor” au raportat pagina de Facebook a celor de la FCSB care foloseau denumirea ”Steaua”. Pagina a fost blocată, iar fanii FCSB-ului au fost nevoiți să îi schimbe numele în ”Peluza Nord 1995”.

În ultimii ani au apărut tot mai multe discuții despre folosirea eronată a numelui ”Steaua”. Florin Talpan a vorbit adesea despre faptul că FCSB și suporterii echipei folosesc în continuare numele ”Steaua” în scop comercial.

CSA Steaua, sezon ratat în liga a doua

Din punct de vedere sportiv, CSA Steaua nu o duce foarte bine. ”Militarii” au ratat calificarea în playoff-ul ligii a doua după ce au terminat pe locul 8 în sezonul regulat. CSA Steaua ocupă poziția a doua în Grupa B a playout-ului după 3 etape. În ultimul meci, aceștia au remizat 0-0 împotriva Chindiei Târgoviște. În următoarea partidă, echipa antrenată de Daniel Oprița va juca pe teren propriu cu CSM Slatina.

ADVERTISEMENT