Sport

CSA Steaua, încă o victorie în războiul cu FCSB. Pagina Peluza Nord Steaua a fost blocată de Facebook!

Fanii CSA Steaua București le-au dat lovitura celor de la Peluza Nord. Galeria FCSB-ului nu mai poate folosi pagina oficială de Facebook și Instagram.
23.04.2024 | 20:12
CSA Steaua inca o victorie in razboiul cu FCSB Pagina Peluza Nord Steaua a fost blocata de Facebook
Peluza Nord, galeria care susține FCSB, nu mai poate folosi pagina de Facebook cu numele „Peluza Nord Steaua”. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

CSA Steaua continuă războiul cu FCSB din mediul online și au blocat pagina oficială a Peluzei Nord Steaua. FANATIK a aflat detalii de culise despre acest subiect.

CSA Steaua, încă o lovitură pentru Peluza Nord, gruparea care susține FCSB

FANATIK a aflat că ultrașii de la Peluza Sud Steaua și alte facțiuni de suporteri care îi susțin pe „militari” au raportat la Facebook și Instagram pagina oficială a ultrașilor FCSB pe motiv că folosesc denumirea de „Steaua”. Peluza Nord susține însă că ar doar niște probleme cu cei de la Facebook.

ADVERTISEMENT

Astfel, această pagină a fost blocată și Peluza Nord a fost nevoită să lanseze o nouă pagină: „Nu a fost spartă a fost blocată de Facebook”, a fost explicația ultrașilor după ce în spațiul online au început să circule teorii conform căreia pagina ar fi fost sabotată.

Noua denumire a paginii de Facebook și Instagram este Peluza Nord 1995. Este interesant că ultrașii au ales să nu folosească denumirea de FCSB: „Începând de astăzi vă așteptăm pe noua Pagină Oficială a Peluzei Nord 1995.

ADVERTISEMENT

Până la clarificarea finală a situației vechii pagini, doar pe această pagină veți avea detalii și informatii despre activitatea peluzei, deplasări, prețul biletelor și alte informații oficiale! Vă așteptăm alături de noi și vă mulțumim pentru susținere!”. 

Galeria FCSB-ului și-a schimbat numele paginii de Facebook și Instagram
Galeria FCSB-ului și-a schimbat numele paginii de Facebook și Instagram

CSA Steaua, o nouă victorie cu FCSB. Peluza Sud consideră că Peluza Nord Steaua nu mai există

Este important să înțelegem și contextul în care s-a ajuns la această situație. În momentul în care instanța a dat o hotărâre în războiul pentru palmares din 2014, Peluza Nord Steaua nu a mai susținut pentru o perioadă lungă de timp FCSB.

ADVERTISEMENT

De atunci, grupurile Armata 47 Vest și Combat au migrat către Peluza Sud, care susține pe CSA Steaua București, alături de alți ultrași care susțineau pe FCSB. Ba, mai mult, un alt grup important, Nucleo, a decis să nu susțină niciuna dintre tabere, decizie pe care o mențin și în ziua de azi.

Din acest moment, suporterii de la CSA Steaua București și cei care au părăsit FCSB au considerat că Peluza Nord Steaua nu mai există de facto, însă Gheorghe Mustață a reorganizat galeria după ce a ieșit din arest și a adus o parte dintre fani alături de echipă.

ADVERTISEMENT

Florin Talpan s-a implicat și el?

Florin Talpan ar putea fi de asemenea implicat în această speță. Juristul a făcut multiple plângeri în diferite spețe unde FCSB sau susnițătorii ei se folosesc de numele „Steaua” în scop comercial. Colonelul de justiție a mai obținut recent o victorie și împotriva celor de la Orange Sport, care vindeau un produs cu numele „Steaua” și care se referea la echipa din prima ligă.

  • 10 ani au trecut de când a pornit războiul dintre FCSB și CSA Steaua București
ADVERTISEMENT
2.20 este cota BETANO pentru „2 solist” la derby-ul Sepsi - FCSB