News

CNCD s-a autosesizat în cazul femeii care a născut în fața spitalului din Urziceni. Primarul localității, luat și el în vizor

CNCD intervine în cazul femeii care a născut în fața spitalului din Urziceni și în urma afirmațiilor discriminatorii ale primarului.
01.08.2023 | 22:02
CNCD sa autosesizat in cazul femeii care a nascut in fata spitalului din Urziceni Primarul localitatii luat si el in vizor
CNCD investighează cazul femeii care a născut în fața spitalului din Urziceni și afirmațiile discriminatorii ale primarului. Foto: Colaj Fanatik/Capturi Video.
ADVERTISEMENT

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a intervenit în cazul femeii care a născut pe trotuar în fața spitalului din Urziceni, precum și în urma declarațiilor discriminatorii făcute de primarul Constantin Sava.

CNCD s-a autosesizat

Femeia, în vârstă de 24 de ani, mamă a altor doi copii, s-a prezentat la spital, dar susține că nu a primit îngrijiri medicale corespunzătoare, iar primarul a făcut afirmații ce au adus în discuție atât handicapul pacientei, cât și etnia ei. Președintele CNCD, Csaba Asztalos, a confirmat că instituția a luat în vizor aceste aspecte și va demara procedurile corespunzătoare pentru a clarifica situația.

ADVERTISEMENT

“S-a autosesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Va face procedura atât legat de situația de la Urziceni, cât și de declarațiile primarului de la Urziceni, a remarcat Csaba Asztalos.

Primarul Constantin Sava din Urziceni a abordat cazul șocant al femeii care a născut pe asfalt, în fața Spitalului din localitate, într-un interviu exclusiv acordat postului de televiziune Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Edilul a evidențiat gravitatea situației și a subliniat că este necesară o investigație amănunțită a acestui incident regretabil. În declarațiile sale, primarul a menționat că femeia în cauză avea un handicap, sugerând că acest aspect nu ar trebui să fie neglijat, la fel ca și etnia ei.

“Este o chestiune, Doamne ferește, regretabilă, că s-a întâmplat așa ceva. Rămâne să văd ce înseamnă ancheta internă făcută de oamenii domnului ministru și atunci vedem ce dispunem. Aștept un rezultat al anchetei, după care cu mare drag vă spun despre ce e vorba.. Dacă este de vină Ministerul?

ADVERTISEMENT

Spitalul din Urziceni are Secție de Ginecologie fără doctori. Din ce știu eu, până să aflu și să văd ancheta, știu că femeia are un handicap, mă rog, Doamne ferește. Este surdomută sau ceva de genul ăsta, dar asta contează mai puțin, sau că este de etnie rromă”, a afirmat edilul.

Declarații scandaloase ale primarului

Primarul Sava a ridicat și o întrebare pertinentă cu privire la responsabilitatea medicilor de familie din zonă, arătând că aceștia ar trebui să înregistreze corect toți pacienții și să se asigure că aceștia primesc îngrijiri adecvate, mai ales în cazul femeilor gravide și a celor cu copii mici. Acest aspect a fost adus în discuție și în legătură cu lipsa de personal medical în Secția de Ginecologie a Spitalului din Urziceni, ceea ce a agravat situația.

ADVERTISEMENT

Primarul Constantin Sava și-a exprimat așteptările în legătură cu rezultatele anchetei interne desfășurate de Ministerul Sănătății și a subliniat importanța asigurării unor servicii medicale corespunzătoare pentru toți pacienții, indiferent de etnie sau handicap.

“Întrebarea mea este de ce medicii de familie, care iau bani cu lopata, nu înregistrează toți oamenii și toți bolnavii din toate localitățile țării ăsteia să vedem cum este. Mai ales, o mamă care trebuie să nască și cu copil mic.

Medicii de familie și-au înregistrat acolo cu miile oameni pentru care încasează bani, iar acești oameni care sunt predispuși, pentru că nu știu carte, cazul de față, surdomut. Săraca, dacă ea nu știe de capul ei, e din comuna asta de aici, din Bărbulești”, a mai spus primarul Sava.

ADVERTISEMENT
Tags: