News

Primarul din Urziceni, despre femeia care a născut pe asfalt, în fața spitalului: “Nu știa de capul ei”

Primarul Constantin Sava din Urziceni a vorbit despre cazul femeii care a născut pe asfalt în fața spitalului. Află ce părere are edilul orașului.
31.07.2023 | 21:25
Primarul din Urziceni despre femeia care a nascut pe asfalt in fata spitalului Nu stia de capul ei
Primarul cere anchetă și demiterea conducerii. Foto: Colaj Fanatik/Captura Video.
ADVERTISEMENT

Primarul din Urziceni, Constantin Sava, a oferit informații exclusive la postul de televiziune Antena 3 CNN, referitoare la șocantul caz al femeii care a născut pe asfalt, chiar în fața Spitalului din Urziceni.

Primarul din Urziceni vine cu o reacție

În cadrul interviului, primarul a subliniat gravitatea situației și a menționat că este o “chestiune regretabilă” care trebuie “investigată în detaliu”. Edilul a menționat că femeia care a născut pe trotuar avea un handicap.

ADVERTISEMENT

“Este o chestiune, Doamne ferește, regretabilă, că s-a întâmplat așa ceva. Rămâne să văd ce înseamnă ancheta internă făcută de oamenii domnului ministru și atunci vedem ce dispunem. Aștept un rezultat al anchetei, după care cu mare drag vă spun despre ce e vorba.. Dacă este de vină Ministerul?

Spitalul din Urziceni are Secție de Ginecologie fără doctori. Din ce știu eu, până să aflu și să văd ancheta, știu că femeia are un handicap, mă rog, Doamne ferește. Este surdomută sau ceva de genul ăsta, dar asta contează mai puțin, sau că este de etnie rromă”, a precizat Constantin Sava, pentru Antena3.

ADVERTISEMENT

Primarul a ridicat, de asemenea, o întrebare pertinentă cu privire la responsabilitatea medicilor de familie din zonă, sugerând că aceștia ar trebui să înregistreze corect toți pacienții și să se asigure că aceștia primesc îngrijiri adecvate, mai ales în cazul femeilor gravide și a celor cu copii mici. Primarul  menționând că Spitalul din Urziceni are o Secție de Ginecologie fără medici, ceea ce agravează situația.

Ce spune primarul despre scandalul momentului

“Întrebarea mea este de ce medicii de familie, care iau bani cu lopata, nu înregistrează toți oamenii și toți bolnavii din toate localitățile țării ăsteia să vedem cum este. Mai ales, o mamă care trebuie să nască și cu copil mic.

ADVERTISEMENT

Medicii de familie și-au înregistrat acolo cu miile oameni pentru care încasează bani, iar acești oameni care sunt predispuși, pentru că nu știu carte, cazul de față, surdomut. Săraca, dacă ea nu știe de capul ei, e din comuna asta de aici, din Bărbulești”, a afirmat edilul Constantin Sava.

Luni dimineață, în fața Spitalului Urziceni din județul Ialomița, o femeie a adus pe lume un copil pe trotuar, deoarece personalul medical al unității nu a acceptat să o primească. Imaginile șocante ale incidentului au fost publicate în mediul online, generând un val de reacții aprinse.

ADVERTISEMENT

“Aș atribui o mare bilă neagră spitalului municipal Urziceni pentru dezinteres total și nepăsare. Pacienta prezentându-se cu aproximativ 15 minute înainte la CPU, în travaliu, fiind refuzată, motivandu-se că vor chema ambulanța”, a scris un angajat al Serviciului de Ambulanță Ialomița.

 

ADVERTISEMENT