News

Cod galben de vânt puternic și informare de ploi abundente de la ANM. Zonele afectate

ANM a emis două alerte de vreme severă pentru următoarele zile. Miercuri seara va intra în vigoare un cod galben de vânt puternic, iar de joi seara va fi activă o informare de ploi abundente.
03.11.2021 | 15:51
Cod galben de vant puternic si informare de ploi abundente de la ANM Zonele afectate
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o înrăutățirea a vremii în următoarele zile în România. În acest sens, a fost emisă o avertizare cod galben de vânt puternic valabilă până joi seara în 17 județe.

Apoi, de joi seara va intra în vigoare și o informare ANM de ploi abundente. Sunt așteptate cantități de apă de până la 60 de litri pe metru pătrat.

ADVERTISEMENT

ANM, informare de ploi abundente și cod galben de vânt. Zonele vizate de alerte

Miercuri, la ora 20.00, până joi seara la ora 23.00, mai multe regiuni, în special cele din vestul țării și zonele montane din centru și vest, intră sub cod galben de vânt puternic.

În acest interval, în zona Carpaților Meridionali și Occidentali vor fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 60…80 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 90…100 km/h.

ADVERTISEMENT

Intensificări ale vântului vor fi și în județul Caraș-Severin, iar din a doua parte a nopții de miercuri spre joi (03 / 04 noiembrie), treptat vântul se va intensifica și în județele Timiș, Arad și Bihor, cu rafale de 55…70 km/h.

ANM mai informează că pe parcursul zilei de joi (04 noiembrie) intensificări temporare ale vântului vor fi local în nordul, centrul și estul țării, cu viteze de 45…55 km/h.

ADVERTISEMENT
ANM, informare de ploi abundente și cod galben de vânt. Zonele vizate de alerte. Sursa foto: meteoromania.ro

Ploi abundente, anunțate începând de joi seara

Joi seara, la ora 20.00, în mai multe zone din țară vor apărea precipitațiile. Acestea vor fi moderate cantitativ și vor putea lăsa în urmă cantități importante de apă.

Până sâmbătă, la ora 10.00, în vestul și nord-vestul țării, precum și în zonele montane aferente va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

ADVERTISEMENT

ANM informează că în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj. Asta înseamnă că am putea avea și coduri de precipitații în zilele următoare.

Cum va fi vremea în Capitală

În următoarele zile, vremea din Capitală va intra într-un proces de încălzire. Miercuri, cerul va fi mai mult senin în prima parte a intervalului, apoi vor fi nori de nivel jos și posibil ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă, mai ridicată decât în mod normal, va fi de 7…8 grade.

Joi, valorile termice vor continua să crească, situându-se peste cele normale datei. În prima parte a zilei și din nou noaptea vor fi nori joși și posibil ceață, iar în restul intervalului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade.

În ultim zi a săptămânii, vremea va continua să se încălzească devenind deosebit de caldă. Cerul va fi mai mult senin, exceptând primele ore ale intervalului și a doua parte a nopții când vor fi nori de nivel jos și posibil ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

ADVERTISEMENT