News

Cod roșu de furtuni în Marea Britanie. Avertizare de călătorie pentru românii care merg acolo

Cod roșu de furtuni în Marea Britanie. Ministerul Afacerilor Externe, avertizare de călătorie pentru românii care merg acolo. Rafalele vor bate cu putere.
18.02.2022 | 00:04
Cod rosu de furtuni in Marea Britanie Avertizare de calatorie pentru romanii care merg acolo
Cod roșu de furtuni în Marea Britanie. Avertizare de călătorie pentru românii care merg acolo. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Furtuna Eunice este cea care a provocat aceste coduri de vreme rea, astfel că Ministerul de Externe a emis o avertizare de călătorie pentru toți cetățenii țării noastre care vor să călătorească în Regatul Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Cod roșu de furtuni în Marea Britanie. Românii, avertisment de călătorie de la MAE

Astfel, sunt în vigoare două coduri, unul portocaliu și unul roșu, ambele din cauza furtunii Eunice.

ADVERTISEMENT

Codul roșu de vânt este de 90 de mile pe oră, iar cele afectate sunt regiunile de coastă sud-vestice, mai precis Devon, Cornwall şi Somerset.

De asemenea, meteorologii britanici au emis și un cod portocaliu de vânt, de 70-80 mile pe oră, fiind afectată Ţara Galilor, mare parte din Anglia.

ADVERTISEMENT

Meteorologul șef al Oficiului Meteorologic din Regatul Unic, Frank Saunders, a declarat că aceasta ar putea fi una dintre cele mai periculoase și „dăunătoare” furtuni din ultimii ani.

„După impactul furtunii Dudley de miercuri, furtuna Eunice va aduce rafale dăunătoare în ceea ce ar putea fi una dintre cele mai puternice furtuni care să afecteze părțile sudice și centrale ale Regatului Unit de câțiva ani încoace”, a spus el.

ADVERTISEMENT

Românii sunt sfătuiți să verifice constant și recomandările locale ale autorităților din Marea Britanie, deoarece inclusiv serviciile de transport pot fi afectate de codurile de vânt.

Codul roșu de avertizare este „un pericol semnificativ pentru viață”

De asemenea, meteorologul șef al Oficiului Meteorologic britanic a transmis că codul roșu de vânt este periculos inclusiv pentru viețile oamenilor, deoarece casele, clădirile pot avea de suferit și pot cădea sau să se desprindă obiecte care să fie o amenințare.

ADVERTISEMENT

Vântul va fi puternic atât în zonele de coastă, cât și în interiorul țării. În partea de vest pot avea loc chiar și inundații.

„Zona roșie de avertizare indică un pericol semnificativ pentru viață, deoarece vânturile extrem de puternice oferă potențialul de deteriorare a structurilor și resturile pot zbura.

Deși zonele de coastă cele mai expuse din sud și vest ar putea fi lovite de rafale de peste 90 mile pe oră, vânturile vor rămâne deosebit de puternice mai departe în interior, cu rafale între 70-80 mile pe oră”, a spus sursa citată.

ADVERTISEMENT