News

Cod roșu de ploi în județele Mehedinți și Gorj: Ministerul Mediului anunță “ore grele”

Tanczos Barna anunță "ore grele" în județele Mehedinți și Gorj. Meteorologii au emis o avertizare cod roșu de ploi torențiale.
13.06.2023 | 00:08
Cod rosu de ploi in judetele Mehedinti si Gorj Ministerul Mediului anunta ore grele
Cod roșu de ploi în două județe. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a emis un avertisment cu privire la condițiile meteorologice dificile care urmează să afecteze județele Mehedinți și Gorj, precum și parțial județele Hunedoara și Timiș. Potrivit ministrului, intervalul orar cuprins între 4:00 și 6:00 dimineața va înregistra vârful precipitațiilor. Meteorologii au emis o avertizare cod roșu de ploi torențiale.

Tanczos Barna anunță “ore grele” în România

“Ne pregătim pentru câteva ore grele din punct de vedere meteorologic în județele Mehedinți, Gorj și parțial în județul Hunedoara și în Banat, zona județului Timiș va fi afectată de aceste fenomene imediate. Avem un cod roșu de precipitații pentru acest interval de timp, între orele 4 și 6 dimineața, conform prognozelor ANM”, a declarat Tánczos Barna într-o conferință de presă susținută luni seară la Prefectura Gorj.

ADVERTISEMENT

Ministrul Mediului a adăugat că până în prezent, evenimentele meteo s-au situat sub prognozele inițiale. Cu toate acestea, echipele de intervenție ale Inspectoratelor pentru Situații de Urgență și Apele Române sunt pregătite pentru orice situație de urgență ce ar putea apărea.

“Până acum, evenimentele au fost sub cele prognozate și sperăm că vor rămâne în acest mod și în timpul nopții. Cu toate acestea, toate echipele de la ISU și Apele Române trebuie să fie pregătite pentru intervenție, în caz de necesitate. Am informat și primăriile, ținând cont că primarii sunt responsabili în calitate de șefi ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență.

ADVERTISEMENT

Toată lumea trebuie să fie pregătită pentru acest cod roșu. Datele actuale arată o temperare a fenomenelor, dar nu putem anticipa cu exactitate zona în care se vor concentra furtunile și ploile, care pot provoca averse locale și cantități mari de precipitații, între 50 și 80 de litri pe metrul pătrat.

Ne așteptăm la scurgeri de pe versanți și viituri puternice în zonele respective, motiv pentru care echipele locale trebuie să fie pregătite pentru intervenție”, a subliniat Tánczos Barna.

ADVERTISEMENT

Cod portocaliu de ploi torențiale în 16 județe

Ministrul Mediului a anunțat că echipele de intervenție din 7 județe sunt pregătite să intervină în caz de necesitate, printre acestea numărându-se Bihor, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin și Timiș. Personalul și utilajele necesare au fost suplimentate pentru a face față situației.

Meteorologii au emis un cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice și grindină până marți în 11 județe din regiunile Banat, Crișana, Oltenia, Transilvania, nord-vestul Munteniei și din zona Carpaților Meridionali și Occidentali.

ADVERTISEMENT

În același timp, 16 județe se află sub avertizare cod portocaliu de averse torențiale și grindină. Pentru județele Mehedinți și Gorj, precum și pentru zona montană a județelor Caraș-Severin, Vâlcea și Hunedoara, a fost emis un cod roșu de ploi abundente, cu valori de 70-80 de litri pe metrul pătrat în intervale scurte de timp.

ADVERTISEMENT
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați...
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
Tragedie în fotbal. Sorin Florin Nazîru, fostul portar al juniorilor de la Dinamo,...
Tragedie în fotbal. Sorin Florin Nazîru, fostul portar al juniorilor de la Dinamo, a murit la doar 16 ani
Ce a spus nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani despre...
Ce a spus nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani despre socrul ei celebru, după ce s-a despărţit de fiul lui!
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
RĂSTURNARE la INSULA IUBIRII! Povestea de DRAGOSTE începută ACUM 10 ANI
RĂSTURNARE la INSULA IUBIRII! Povestea de DRAGOSTE începută ACUM 10 ANI
Care este de fapt înălțimea lui Adrian Minune. Detalii neștiute din copilărie au...
Care este de fapt înălțimea lui Adrian Minune. Detalii neștiute din copilărie au ieșit la iveală
Fostă ispită de la Insula iubirii, în spatele gratiilor: Am avut această frică
Fostă ispită de la Insula iubirii, în spatele gratiilor: Am avut această frică
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Slovacia amenință Ucraina cu măsuri de represalii. „Vom fi obligați să reacționăm”
Slovacia amenință Ucraina cu măsuri de represalii. „Vom fi obligați să reacționăm”
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un...
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un viitor luminos pentru acești nativi