News

Ploile puternice au devastat mai multe județe. Localnicii, în pragul disperării

Ploile torențiale fac ravagii în România. Oamenii abia reușesc să facă fața dezastrului. Mai multe gospodării au fost inundate.
12.06.2023 | 21:17
Ploile fac ravagii în România. Foto: Captura Protv.
ADVERTISEMENT

România se confruntă cu consecințele devastatoare ale ploilor torențiale din ultima perioadă, care au făcut ravagii în mai multe zone ale țării. Sute de gospodării din județele Alba, Caraș-Severin și Mehedinți au fost complet inundate, iar localnicii sunt în pragul disperării.

Ploile torențiale fac ravagii în gospodăriile oamenilor

În orașul Șard, localnicii au avut parte de o noapte albă în urma inundațiilor, iar astăzi situația s-a înrăutățit odată cu revenirea viiturilor. Apele au măturat totul în cale, transformând străzile în râuri impetuoase. În ciuda eforturilor de a pune saci cu nisip pentru a preveni inundațiile, acestea par să fie insuficiente în fața furiei apelor.

ADVERTISEMENT

“Este foarte rău! Mașina a fost luată de ape. În casă este apă. O parte din animale le-am dus în pod. Așteptăm să vină pompierii sau să nu mai ploaie ca să putem scoate apa din case, din afară, din pivniță. Toate sunt varză”, a mărturisit o localnică din Alba, una dintre zonele grav afectate, citată de antena3.

Pe lângă pierderea caselor și a bunurilor personale, oamenii se plâng că inundațiile au distrus culturile din grădini. “Găini moarte, animale înecate în grădină. Culturile au fost distruse în totalitate. 100% a rămas nămolul pe ele”.

ADVERTISEMENT

Situația dezastruoasă se extinde și la infrastructură. Un pod de lemn a fost pur și simplu măturat de apele învolburate ale Crișului Alb, lăsând în urmă doar pilonii. De asemenea, un tren cu aproximativ 50 de călători a fost blocat timp de jumătate de oră la ieșirea din orașul Reșița, din cauza scurgerilor de pe versanți care au inundat calea ferată. Pe fondul ploilor și a vântului puternic, mulți arbori au căzut pe carosabil sau peste mașinile oamenilor, sporind pericolul și creând dificultăți suplimentare.

 

Cod roșu de ploi în cinci județe

Avertizarea de cod roșu de averse torențiale este în vigoare până mâine, la ora 8:00, în cinci județe din țară. Autoritățile fac eforturi pentru a gestiona situația de urgență și a oferi sprijin localnicilor afectați de aceste inundații devastatoare.

ADVERTISEMENT

Astăzi, pompierii din Dolj au fost solicitați să intervină în mai multe zone afectate de ploile torențiale din ultimele ore. Comuna Grecești, satul Busu, a suferit pagube semnificative în mai multe gospodării, iar situația este în continuare în desfășurare. Echipajele de la Detașamentul 1 de Pompieri Craiova s-au deplasat la fața locului cu două autospeciale și două motopompe pentru a gestiona situația. Două gospodării și un beci au fost inundate, iar nivelul apei ajunge la aproximativ 30 cm.

În comuna Grecești, satul Gropanele, pe strada Iancului, numărul 7, un pod și malul adiacent s-au rupt, existând pericolul de inundații. Pompierii se află în plină intervenție, iar Detașamentul 1 de Pompieri Craiova a trimis o autospecială și o motopompă pentru a remedia situația. În prezent, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) lucrează cu un buldoexcavator pentru lărgirea și curățarea albiei, în timp ce există o altă cale de acces în zonă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în comuna Șimnicu de Sus, satul Albești, strada Colonel Ioan Anghelescu, un drum comunal, DC641, a fost inundat. Echipajele de la Secția de Pompieri Craiova au intervenit cu o autospecială și o motopompă pentru a gestiona situația de urgență.

Intervențiile pompierilor sunt în desfășurare, iar echipajele depun eforturi susținute pentru a limita pagubele produse de inundații și a restabili condițiile de siguranță în aceste zone afectate.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink