Life

Codul secret de pe WhatsApp care îți poate ascunde conversațiile. Ce noutăți pregătește compania

WhatsApp pregătește un cod secret prin care utilizatorii vor putea să își ascundă conversațiile. Ce planuri are compania și când va fi disponibil?
12.10.2023 | 13:11
Codul secret de pe WhatsApp care iti poate ascunde conversatiile Ce noutati pregateste compania
Codul secret de pe WhatsApp care îți poate ascunde conversațiile. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

WhatsApp lucrează la o nouă actualizare care vizează un cod secret. Acesta ar urma să țină toate conversațiile ascunse de ochii curioșilor. Astfel, fiecare utilizator în parte o să poată să se simtă în siguranță.

Codul secret de pe WhatsApp care îți poate ascunde conversațiile

De-a lungul timpului, WhatsApp a venit cu numeroase funcții noi, dar și actualizări. Compania își dorește ca fiecare utilizator al aplicației să fie în siguranță atunci când trimite sau primește poze ori mesaje.

ADVERTISEMENT

Astfel, noua funcție pregătită de WhatsApp s-ar putea să îi bucure pe mulți. Utilizatorii aplicației ar urma să se bucure de funcția ”cod secret”. Cu ajutorul ei, nimeni nu va avea acces la mesajele lor private.

Actualizarea, care a fost observată de echipa de la WABetainfo, pare să rezolve o defecțiune ciudată a opțiunii de blocare a conversațiilor, care de altfel a fost lansată recent, arată Mirror.

ADVERTISEMENT

Pentru cei care nu știu, este vorba despre Chat Lock. Acesta se asigură că toate conversațiile sunt ascunse în spatele unui strat suplimentar de securitate și nu pot fi citite până când nu sunt confirmate datele biometrice, cum ar fi Face ID sau amprentele digitale.

Pentru a configura această opțiune, trebuie doar să apeși pe un nume în partea de sus a conversației, apoi să derulezi în jos și să activezi Chat Lock. Deși e o modalitate bună de a-ți ține conversațiile secrete, nu e chiar atât de ”ingenioasă”.

ADVERTISEMENT

Ce avantaje oferă noua funcție

Mai exact, aceasta funcționează doar pe un dispozitiv principal. Asta înseamnă că mesajele pot fi citite în continuare pe alte telefoane și laptopuri, dacă acestea sunt conectate la contul respectiv.

Iar mulți utilizator nu au fost tocmai încântați când au aflat acest lucru. Drept urmare, funcția ”cod secret” pregătită de WhatsApp își propune să rezolve această problemă. Cum ar urma să funcționeze acest cod secret?

ADVERTISEMENT

Cei de la WABetainfo au explicat în detaliu planurile pe care WhatsApp le are. Se pare că odată ce funcția va fi disponibilă, orice utilizator poate bloca chat-urile de pe orice tip de dispozitiv.

„Introducerea unui cod secret le va permite utilizatorilor să găsească cu ușurință conversațiile blocate chiar și în bara de căutare a aplicației. În plus, configurarea unui cod secret le va permite utilizatorilor să blocheze chat-urile chiar și de pe dispozitive însoțitoare”, arată sursa citată.

ADVERTISEMENT