News

Coliziune între două trenuri, în Vrancea. O locomotivă și un vagon au deraiat. Video

Un accident feroviar s-a produs joi dimineața în județul Vrancea. Două trenuri s-au ciocnit. În urma coliziunii, o locomotivă și un vagon au deraiat.
01.12.2022 | 11:42
Coliziune intre doua trenuri in Vrancea O locomotiva si un vagon au deraiat Video
Accident feroviar în Vrancea. Două trenuri s-au ciocnit. O locomotivă și un vagon au deraiat. Sursa foto: Sursa foto: infotraficromania.ro
ADVERTISEMENT

Accidentul feroviar din prima zi a acestei luni a avut loc pe raza localității Dumbrăveni, în zona km 181 a magistralei CF 500, relaţia Gugesti-Sihlea.

Accident feroviar în Vrancea. Două trenuri s-au ciocnit. O locomotivă și un vagon au deraiat

Din primele informații, în acest eveniment au fost implicate două trenuri care transportau cereale.

ADVERTISEMENT

În urma coliziunii puternice, locomotiva unuia dintre trenuri și un vagon au deraiat. Până la ora publicării acestui material, nu s-au raportat victime.

În schimb, sunt probleme cu traficul pe linii. Circulația feroviară este blocată pe ambele fire de mers.

ADVERTISEMENT

”Prin apel 112 a fost sesizat faptul că, în zona Dumbrăveni, a avut loc o coliziune între două trenuri de marfă ce transportau cereale. Conform apelului, în urma coliziunii a deraiat un vagon ce transporta cereale”, a precizat IPJ Vrancea, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, la locul accidentului feroviar s-au deplasat poliţiştii de la transporturi feroviare Focşani şi ISU Vrancea.

ADVERTISEMENT

În mediul online au apărut imagini de la locul impactului dintre cele două garnituri de tren.

@andrei_rvl0cadou de 1 Decembrie♬ sunet original – TRAINSPOTTING în ROMÂNIA ❤

CFR anunță cauzele acestui accident feroviar

Conform CFR S.A. cele două trenuri de marfă implicate în accidentul feroviar aparțin unor companii private.

Se pare că una dintre locomotive s-a defectat în mers și nu a mai putut fi controlată de mecanic. Circulația feroviară între Gugești și Sihlea este blocată, potrivit CFR SA.

ADVERTISEMENT

”Locomotiva trenului privat de marfă, care aparține operatorului TimRail Cargo s-a defectat, iar mecanicul nu a mai putut controla garnitura, care a patinat și a intrat într-un alt trenul privat de marfă, al companiei DB Cargo, care aștepta la sector.

În urma impactului, locomotiva și primul vagon, din compunerea trenului de marfă al companiei DB, au deraiat”, informează CFR SA.

Instituția de transport mai anunță că toate trenurile de călători care urmau să tranziteze această zona vor circula deviat pe ruta Mărășești – Tecuci – Barboși – Făurei – Buzău și retur.

Această măsură va fi menținută până la repunerea pe șină a locomotivei și a vagonului deraiat, inclusiv retragerea garniturii de marfă din zona respectivă.

ADVERTISEMENT