News

Grav accident feroviar în Spania. Un mort și 85 de răniți după coliziunea dintre un marfar și un tren de călători. Video

Un grav accident feroviar a avut loc luni seara în Spania. Un om a murit și alți 85 au fost răniți după coliziunea dintre un marfar și un tren de călători, lângă Barcelona.
16.05.2022 | 23:41
Grav accident feroviar in Spania Un mort si 85 de raniti dupa coliziunea dintre un marfar si un tren de calatori Video
Accident feroviar grav lângă Barcelona. Un mort și 85 după coliziunea dintre un marfar și un tren de călători. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Un tren de marfă a deraiat și a lovit un tren de pasageri, luni seară, în zona gării din Sant Boi de Llobregat, la doar 14 kilometri de Barcelona, capitala regiunii spaniole Catalonia.

Accident feroviar grav lângă Barcelona. Un mort și 85 după coliziunea dintre un marfar și un tren de călători

Din primele informații oferite de presa iberică, în urma acestui accident, un om a murit și circa 85 au fost răniți.

ADVERTISEMENT

Persoana decedată este unul dintre mecanicii de locomotivă. O parte dintre victime sunt în stare gravă și au fost transportate la spital.

Accidentul a avut loc între stațiile Sant Boi de Llobregat și Molí Nou de pe linia ferată Llobregat-Anoia din Catalonia (FGC). Persoanele rănite au fost transferate la Spitalele Broggi, Sant Boi și Spitalul de Viladecans.

ADVERTISEMENT

Potrivit La Premsa del Baix, impactul a avut loc în jurul orei 18:00, ora locală, când un tren de marfă care transporta potasiu a deraiat la intrarea în stația Sant Boi și s-a izbit de cabina unui tren de pasageri pe care în acel moment părăsea terminalul.

 

În urma impactului, mecanicul trenului de călători a murit. Pompierii de la Generalitat, care au deplasat zece unități la fața locului, au evacuat cele patru vagoane ale trenului de călători prăbușit de pe șine.

ADVERTISEMENT

Accidentul de luni seara a întrerupt traficul feroviar pe această linie de lângă Barcelona. Și în această noapte, tronsonul dintre Cornellà și La Colònia Güell va rămâne complet închis. O companie de autocare va transporta călătorii între aceste două orașe.

Autoritățile anunță investigații după acest accident

Vicepreședintele societății feroviare din Catalonia, Jordi Puigneró, a transmis condoleanțe familiei mecanicului de tren decedat. El a explicat că eforturile se vor concentra acum pe investigarea motivului pentru care acest vagon de tren de marfă care transporta potasiu a deraiat.

ADVERTISEMENT

Presa catalană mai scrie că linia feroviară unde a avut loc tragedia este una pe care mulți oameni o folosesc, deoarece aceasta leagă Barcelona de Igualada. Trenul transporta multe persoane către Baix Llobregat și către orașe precum L’Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat sau Cornellà de Llobregat.

La momentul coliziunii, ora 18.00, trenurile sunt pline de pasageri.

ADVERTISEMENT