Life

Colosul care deschide o nouă fabrică în România. Se vor face angajări multe

Compania care se pregătește să deschidă o fabrică pe teritoriul României. Vor fi disponibile aproximativ 700 de locuri de muncă.
02.04.2024 | 11:18
Colosul care deschide o noua fabrica in Romania Se vor face angajari multe
Noua fabrică din România se pregătește să angajeze 700 de persoane. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Vești bune pentru românii care sunt în căutarea unui loc de muncă. Un colos industrial se pregătește să deschidă o nouă fabrică pe teritoriul țării noastre. Dincolo din impactul pe care îl va avea asupra economiei, aceasta fabrică va genera și multe locuri de muncă.

Orașul din România un Stihl va deschide o nouă fabrică

În ultima vreme, din ce în ce mai mulți coloși industriali aleg să deschidă fabrici pe teritoriul României. Țara noastră a devenit un punct de desfacere pentru ei, spre bucuria românilor care încă sunt în căutarea unor locuri de muncă.

ADVERTISEMENT

De fiecare dată când se deschide o fabrică nouă, românii se gândesc la impactul pozitiv pe care îl va avea aceasta asupra economiei. Însă, la fel de importante precum acest aspect sunt și locurile de muncă generate.

În urmă cu doi ani, compania Stihl anunța ca vă deschide o fabrică la Oradea. Investiția de 125 de milioane de euro trebuia să prindă contur de multă vreme, însă, abia acum s-au concretizat lucrurile.

ADVERTISEMENT

Orădenii vor avea la ei acasă una dintre cele mai importante și mai mari fabrici de producție din domeniul industrial. De aici, vor ieși pe bandă atât produse electrice, cât și produse cu baterii.

Momentan, fabrica Stihl de la Oradea este în punctul organizatoric, așa că nu a dat startul procesul de producție. Dacă lucrurile decurg așa cum trebuie, primele produse vor intra în linia de producție în toamna anului viitor.

ADVERTISEMENT

Compania se pregătește să angajeze 700 de persoane

Compania are o suprafață de 147.000 de metri pătrați, iar acest spațiu este suficient pentru a produce în cantități mari și nu numai. La Oradea, Stihl va avea spații dedicate producției, birourilor, cafenelei și sălii unde muncitorii se pot bucura de pauză.

Pentru ca toate comenzile de produse să fie onorate, Stihl Oradea are nevoie de personal.  Noua fabrică și-a propus să facă angajări masive, dată fiind nevoia de personal. Până în anul 2028, cei de la Stihl vor să angajeze nici mai mult, nici mai puțin de 700 de oameni.

ADVERTISEMENT

Compania Stihl a motivat alegerea Oradei ca locații din simplul fapt că este un punct stategic pe piață. Oradea stă foarte bine la capitolul infrastructură, iar economia zonei i-a convins pe cei de la Stihl să deschidă o fabrică aici.

”Noua locație STIHL reprezintă o investiție strategică în municipiul Oradea. Planurile STIHL pentru noua clădire iau în considerare obiectivele climatice și amprenta de carbon ale companiei., a spus primarul, potrivit playtech.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: