News

O companie gigant construiește o nouă fabrică în România. Investiția de 1 miliard de euro va produce multe locuri de muncă

Vești bune pentru economia din România: o nouă fabrică se construiește în țara noastră. La originea investiției de 1 miliard de euro se află o companie gigant.
30.03.2024 | 14:02
O companie gigant construieste o noua fabrica in Romania Investitia de 1 miliard de euro va produce multe locuri de munca
O nouă fabrică, de 1 miliard de euro, se construiește în România. Apar mai multe locuri de muncă. Sursa foto: GMK Center
ADVERTISEMENT

O companie uriașă din Turcia construiește o nouă fabrică în România. Proiectul este unul extrem de important, investiția ridicându-se la circa 1 miliard de euro.

O nouă fabrică, de 1 miliard de euro, se construiește în România. Apar mai multe locuri de muncă

Într-o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere economic, România poate primi un imbold important grației investițiilor companiilor străine. Presa internațională scrie că un gigant turc are planuri mari de afaceri în țara noastră.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la GMK Center scriu că turcii de la Ussuri Capital au în plan să construiască o nouă fabrică de oțel laminat plat cu emisii scăzute de carbon în România. Această fabrică este estimată să fie inaugurată în perioada 2027 – 2030.

Compania din Turcia a făcut un pas important în demararea lucrărilor la fabrică. În această lună s-a finalizat deja un studiu de fezabilitate preliminar. În acest moment turcii se interesează cu privire la zonele de teren care ar putea fi folosite pentru unitatea de producție.

ADVERTISEMENT

Sursa citată notează că proiectul noii fabrici va fi implementat de la zero. Acesta presupune instalarea unui cuptor cu arc electric. Într-o primă fază, va fi investită o sumă de peste 150 de milioane de euro.

Banii se duc pentru instalarea liniilor de decapare, galvanizare la cald și vopsire în culori. Apoi, pentru cea de-a doua etapă, care presupune construcția furnalului, investiția este de 700 – 800 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Fabrica va avea o capacitate impresionantă de producție. Oțelăria va produce 1,2 milioane de tone de oțel pe an și o linie de turnare continuă a benzilor cu o capacitate de 1,2 milioane de tone /an de bobine laminate la cald. De notat că, în procesul de producție, vor fi folosite și deșeuri locale.

Sunt estimate venituri importante ale companiei, după punerea în funcțiune a fabricii din România

Proiecțiile din acest moment spun că, la doi ani de la punerea în funcțiuni a fabricii din România, veniturile companiei Ussuri Capital vor ajunge la 324 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Ussuri Capital este un gigant industrial fondat de Roman Kurashev, un manager ucrainean. Firma este axată pe proiecte de dezvoltare în industria siderurgică care utilizează tehnologii ecologice.

ADVERTISEMENT