News

Compania Wizz Air suspendă aproape un sfert din întreaga flotă. Când se aplică măsura

Operatorul aerian maghiar Wizz Air anunță că își va suspenda aproape un sfert din întreaga flotă. Ce măsuri va lua compania în acest context.
17.11.2023 | 09:36
Compania Wizz Air suspenda aproape un sfert din intreaga flota Cand se aplica masura
Peste 40 de avioane Wizz Air vor fi reținute la sol în 2024. Care e explicația operatorului aerian. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Într-o informare emisă în această săptămână, compania Wizz Air anunță că își suspendă aproape un sfert din întreaga flotă de avioane. Când se aplică măsura și cum va încerca operatorul să acopere acest deficit.

Peste 40 de avioane Wizz Air vor fi reținute la sol în 2024. Care e explicația operatorului aerian

În următoarele luni, pasagerii din România și din mai multe state europene ar putea întâmpina dificultăți atunci când vor avea de făcut deplasări pe calea aerului. O importantă companie anunță că ”trage pe dreapta” aproape un sfert din flotă.

ADVERTISEMENT

În primele luni din 2024, mai exact până la sfârșitul lunii martie, operatorul maghiar de transport aerian low-cost Wizz Air va fi nevoit să rețină la sol aproximativ 45 dintre aeronavele sale. Vorbim de aparatele din clasa A320neo. Motivul acestei decizii este efectuarea de revizii la motoarelor Pratt & Whitney GTF, transmite dailynewshungary.

Conform sursei citate, numărul final de aeronave care urmează să fie inspectate se poate modifica. Ceea ce este cert în prezent e că aproximativ un sfert din flota de 190 de avioane vor fi reținute la sol.

ADVERTISEMENT

Încercând că acopere acest deficit, Wizz Air a precizat intenționează să extindă contractele de închiriere ale aeronavelor mai vechi și să închirieze unele noi. Motoarele vizate de revizie vor fi scoase de pe aeronave începând cu jumătatea lunii ianuarie 2024. Apoi, vor fi trimise pentru examinare și reparații la atelierul desemnat de producător.

Compania maghiară a întocmit un plan de măsuri. Acesta include reînnoirea contractelor de închiriere a mai multor aeronave A320-200 și A321-200 din generațiile anterioare și încheierea de acorduri cu companiile de leasing în anumite cazuri.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Wizz Air va crește gradul de utilizare a flotei sale existente. Se preconizează că noile aeronave de la Airbus care vor sosi în această perioadă ar putea să contribuie la compensarea deficitului.

Wizz Air, rezultate remarcabile pe piața din România

La ora actuală, Wizz Air operează de la șapte baze în România: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sibiu, Timișoara și Suceava. Compania deservește o rețea largă de rute, cu zboruri către 75 de destinații din 24 de țări.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două luni, compania maghiară a anunțat că, în prima jumătate din 2023, a transportat 77 de milioane de pasageri către și dinspre România. ”Transportând un volum de pasageri de patru ori mai mare decât populația României, compania aeriană își păstrează ferm poziția de transportator lider în țară, contribuind la dezvoltarea sectorului turistic din România și creând peste 57.000 de locuri de muncă în industriile asociate în ultimii 17 ani”, preciza operatorul, într-un comunicat.

ADVERTISEMENT