Life

Companiile aeriene care interzic fotografiile în timpul zborului. Condiții drastice privind utilizarea telefoanelor mobile

Mai multe companii aeriene interzic fotografiile în timpul zborului. Au fost modificate de asemenea mai multe condiții legate de utilizarea telefonului în avion.
17.12.2023 | 12:22
Companiile aeriene care interzic fotografiile in timpul zborului Conditii drastice privind utilizarea telefoanelor mobile
Companiile aeriene care interzic fotografiile în timpul zborului. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Mai multe companii aeriene interzic fotografiile în timpul zborului. De asemenea, există mai multe reguli noi legate de utilizarea telefonului mobil în avion. Despre ce este vorba și care sunt companiile vizate?

Companiile aeriene care interzic fotografiile în timpul zborului

Este bine cunoscut faptul că efectuarea de apeluri și trimiterea de mesaje text nu sunt permise odată ce avionul a decolat. Ce nu știu pasagerii însă e că există și alte funcții ale telefonului care se interzic în timpul unui zbor.

ADVERTISEMENT

Unele companii aeriene au introdus o nouă linie în “condițiile de transport”. Menționăm că acesta din urmă este codul de conduită cu care pasagerii sunt de acord atunci când cumpără un zbor.

Ce au decis, deci, companiile aeriene? Că fotografiile în timpul unui zbor, dar și filmările sunt interzise. Un pasager este nevoit, deci, să ceară permisiunea pentru a face acest lucru.

ADVERTISEMENT

Transportatorul australian Qantas spre exemplu a anunțat că pasagerii trebuie să ceară permisiunea înainte de a filma sau fotografia însoțitorii de bord sau alți pasageri. În caz contrar, pot exista probleme.

“Cereți consimțământul înainte de a filma sau fotografia personalul Qantas Group, contractanții sau alți clienți”, a transmis sursa citată, fără a preciza însă ce sancțiuni se aplică în acest caz.

ADVERTISEMENT

De ce s-au luat astfel de decizii

Trebuie menționat că Qantas este cea mai recentă companie aeriană care a adăugat în condițiile de transport o linie specifică cu privire la utilizarea telefoanelor, potrivit The Sun. De cealaltă parte, companiile aeriene din America au instituit reguli similare de ani de zile.

Astfel, American Airlines, Delta și United declară că pasagerii trebuie să ceară acordul înainte de a face fotografii cu oricine se află la bord. Amintim că în 2013, un pasager a fost dat afară dintr-un zbor United pentru că nu a făcut acest lucru. Compania aeriană a făcut un anunț în acest sens la momentul respectiv, explicând cele întâmplate.

ADVERTISEMENT

“Separat, invităm clienții să își înregistreze experiențele personale la bord, cu condiția să nu facă fotografii sau înregistrări video ale clienților și ale membrilor echipajului fără consimțământul acestora.

Aceasta este atât o măsură de securitate, cât și o măsură de serviciu pe care o luăm și care respectă, de asemenea, intimitatea celorlalți clienți. Politica United a fost implementată în 2010”, transmitea sursa citată. Iar regulile au ajuns și în Marea Britanie, Ryanair alăturându-se reglementărilor.

ADVERTISEMENT