Life

Companiile aeriene care interzic fotografiile în timpul zborului. Condiții drastice privind utilizarea telefoanelor mobile

Mai multe companii aeriene interzic fotografiile în timpul zborului. Au fost modificate de asemenea mai multe condiții legate de utilizarea telefonului în avion.
17.12.2023 | 12:22
Companiile aeriene care interzic fotografiile in timpul zborului Conditii drastice privind utilizarea telefoanelor mobile
Companiile aeriene care interzic fotografiile în timpul zborului. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Mai multe companii aeriene interzic fotografiile în timpul zborului. De asemenea, există mai multe reguli noi legate de utilizarea telefonului mobil în avion. Despre ce este vorba și care sunt companiile vizate?

Companiile aeriene care interzic fotografiile în timpul zborului

Este bine cunoscut faptul că efectuarea de apeluri și trimiterea de mesaje text nu sunt permise odată ce avionul a decolat. Ce nu știu pasagerii însă e că există și alte funcții ale telefonului care se interzic în timpul unui zbor.

ADVERTISEMENT

Unele companii aeriene au introdus o nouă linie în “condițiile de transport”. Menționăm că acesta din urmă este codul de conduită cu care pasagerii sunt de acord atunci când cumpără un zbor.

Ce au decis, deci, companiile aeriene? Că fotografiile în timpul unui zbor, dar și filmările sunt interzise. Un pasager este nevoit, deci, să ceară permisiunea pentru a face acest lucru.

ADVERTISEMENT

Transportatorul australian Qantas spre exemplu a anunțat că pasagerii trebuie să ceară permisiunea înainte de a filma sau fotografia însoțitorii de bord sau alți pasageri. În caz contrar, pot exista probleme.

“Cereți consimțământul înainte de a filma sau fotografia personalul Qantas Group, contractanții sau alți clienți”, a transmis sursa citată, fără a preciza însă ce sancțiuni se aplică în acest caz.

ADVERTISEMENT

De ce s-au luat astfel de decizii

Trebuie menționat că Qantas este cea mai recentă companie aeriană care a adăugat în condițiile de transport o linie specifică cu privire la utilizarea telefoanelor, potrivit The Sun. De cealaltă parte, companiile aeriene din America au instituit reguli similare de ani de zile.

Astfel, American Airlines, Delta și United declară că pasagerii trebuie să ceară acordul înainte de a face fotografii cu oricine se află la bord. Amintim că în 2013, un pasager a fost dat afară dintr-un zbor United pentru că nu a făcut acest lucru. Compania aeriană a făcut un anunț în acest sens la momentul respectiv, explicând cele întâmplate.

ADVERTISEMENT

“Separat, invităm clienții să își înregistreze experiențele personale la bord, cu condiția să nu facă fotografii sau înregistrări video ale clienților și ale membrilor echipajului fără consimțământul acestora.

Aceasta este atât o măsură de securitate, cât și o măsură de serviciu pe care o luăm și care respectă, de asemenea, intimitatea celorlalți clienți. Politica United a fost implementată în 2010”, transmitea sursa citată. Iar regulile au ajuns și în Marea Britanie, Ryanair alăturându-se reglementărilor.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde