Sport

Complexul „Arcul de Triumf” confirmă problemele financiare: „Mai avem bani doar până în martie”

Complexul „Arcul de Triumf” a emis un comunicat prin care a confirmat problemele financiare cu care se confruntă după ce ANS i-a redus bugetul la 80%.
01.02.2024 | 11:25
Complexul Arcul de Triumf confirma problemele financiare Mai avem bani doar pana in martie
Complexul „Arcul de Triumf” a confirmat probleme financiare dezvăluite de Fanatik. Foto: RFI.
ADVERTISEMENT

Complexul „Arcul de Triumf” se confruntă cu probleme financiare, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Agenția Națională pentru Sport (ANS), organul aflat în subordinea fostei mari canotoare Elisabeta Lipă, i-a redus bugetul societății care administrează Stadionul „Arcul de Triumf” cu 80% în comparație cu anul trecut.

Complexul „Arcul de Triumf” confirmă problemele financiare: „Mai avem bani doar până în martie”

Astfel, există varianta ca Stadionul „Arcul de Triumf” să fie închis. În exclusivitate pentru FANATIK, directorul Complexului „Arcul de Triumf”, Radu Popa, a explicat că societatea pe care o administrează a reușit să producă venituri proprii foarte mari anul trecut.

ADVERTISEMENT

Totuși, Complexul „Arcul de Triumf”, prin vocea directorului Radu Popa, a ținut să iasă public cu un comunicat prin care să atragă atenția că banii veniți de la ANS sunt suficienți doar până în luna martie. Anul trecut, Complexul „Arcul de Triumf” a primit 5.000.000 de lei de la ANS. În acest an, doar 1.000.000 de lei.

„Bugetul pe care Agenția Națională pentru Sport l-a alocat anul acesta instituției subordonate, Complexul Sportiv Național Arcul de Triumf, este un buget cu 80% mai mic față de anul trecut. Concret, anul trecut am primit 5.000.000 de lei pentru bunuri și servicii, anul acesta doar 1.000.000, bani care vor ajunge doar până în luna martie.

ADVERTISEMENT

Un buget, care pe mine ca manager, mă va face să muncesc și mai mult pentru a aduce venituri proprii. Asta ar fi însă, cea mai mică problemă, pentru că am dovedit în 2023 că o instituție nou înființată, poate datorită unui management bun, să facă un milion de euro venituri proprii. Sunt venituri mai mari decât ale Arenei Naționale. Am dovedit astfel, că acest Complex este o sursă de venit importantă la bugetul de stat”, se arată în prima parte a comunicatului Complexului „Arcul de Triumf”.

Complexul „Arcul de Triumf”, nevoit să ia o decizie radicală: „I-am promis că vom reveni la înțelegerile anterioare”

În urma sumei primite de la ANS, Complexul „Arcul de Triumf”, prin directorul Radu Popa, a fost nevoit să ia o serie de măsuri. În comunicatul emis de societatea care administrează „Arcul de Triumf” se arată faptul că Federația de Rugby, un client „fidel” al arenei, va fi nevoită să plătească pentru un meci suma de 22.000 de euro. Aproape de 10 ori mai mult decât anul trecut (2.500 de euro).

ADVERTISEMENT

„Însă, tot acest buget mă va pune în situația de a lua măsuri în ceea ce privește Federațiile care se află în subordinea Agenției Naționale pentru Sport. Nemaiavând subvenții nu mai pot fi ajutate. Adică, dacă Federația de Rugby plătea anul trecut pentru un meci 2.500 de euro, acum va plăti 22.000 de euro.

Am avut deja o discuție cu domnul Alin Petrache, președinte FRR. Sportivii pe care-i păstorește au petrecut la CSN o mare parte din timp anul trecut și era firesc să fie primul pe lista noastră și în acest moment. I-am expus situația cu promisiunea că dacă vom ajunge la vremuri mai bune, vom reveni la înțelegerile anteriore. L-am asigurat de tot sprijinul nostru și pe viitor.

ADVERTISEMENT

„Sunt un om de onoare. Misiunea nu este deloc ușoară”

Nu este o decizie ușoară aceasta, însă dacă ne dorim să ne menținem în locul în care suntem și să creștem mai mult decât atât, este singura variantă prin care CSN va reuși. Sunt primele măsuri pe care le-am luat si din păcate vor urma și altele.

Cât privește contractele deja semnate vom căuta soluții ca sa le putem respecta. Sunt un om de onoare. Pentru noi contează fiecare sportiv, fiecare antrenor, medic sau suporter. Știm că misiunea nu este deloc ușoară, dar cu voință, suport și cu spirit de echipă, orice este posibil”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT