News

Comuna din România care i-a uimit pe străini. A devenit un magnet pentru turiști

O comună dâmbovițeană mizează pe agroturism. Zona atrage ca un magnet turiștii pasionați de natură, traiul sătenilor și mâncare bună
28.10.2023 | 13:17
Comuna din Romania care ia uimit pe straini A devenit un magnet pentru turisti
O comună din Dâmbovița atrage turiștii iubitori de natură Sursa foto: targovistenews.ro
ADVERTISEMENT

Comuna Runcu din județul Dâmbovița se mândrește cu peisaje de basm, oameni calzi și primitori, mâncare tradițională și cazare în condiții excelente.

Comuna din România care a devenit un magnet pentru turiști

Comuna Runcu se află în zona montană din nordul județului Dâmbovița, în valea Râului Ialomicioara, aproape de muntele Orlea. Destinația pitorească este la aproximativ două ore de București venind pe DN 71, de la Târgoviște spre Sinaia.

ADVERTISEMENT

În centrul orașului Fieni se virează la stânga, pe Drumul Județean 712A, iar în câteva minute, cu mașina, se ajunge în satul Bădeni, prima localitate din Runcu, potrivit Târgoviște News.

Comuna are circa 4.000 de locuitori, iar localnicii și-au deschis în ultimii ani numeroase pensiuni agroturistice. Turiștii sunt fermecați de priveliștile din comuna Runcu, de traiul sătenilor, de obiceiuri, mâncăruri și liniște.

ADVERTISEMENT

Comuna este cunoscută și pentru faptul că, de câțiva ani, aici se organizează mai multe festivaluri și sărbători. Cea mai vestită dintre ele este Răvășitul oilor, la care participă mii de oameni. La fel de impresionant este și Festivalul Haidook Summer Fest.

Runcu oferă condiții atât pentru un week-end relaxant, cât și pentru un concediu în toată regula. Turiștii pot face echitație, drumeții, ateliere de pictură, olărit sau educative.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, în comuna Runcu prețurile sunt accesibile pentru mai toate buzunarele. Puteți închiria o cameră la o pensiune, de la 200 de lei, pe noapte, pentru două persoane, dar și o cabană întreagă.

Turișii vor fi șteptați cu mâncăruri tradiționale, cu produse bio, de la localnici, petreceri tematice, focuri de tabără, călătorii cu trăsura ori cu ATV-ul.

ADVERTISEMENT

”Ne mândrim cu oamenii din Runcu, oameni buni, prietenoși. Le oferim turiștilor cazare în locuri deosebit de frumoase și primitoare. Cei care au venit pentru prima dată la noi au rămas plăcut surprinși și ne vizitează an de an. Sunt prețuri pentru toată lumea, sunt activități atât pentru cei mari cât și pentru cei mici.

Runcu are farmec atât vara, cât și toamna, iarna sau primăvara. Natura se dă mereu în spectacol, iar turiștilor le place să facă fotografii sau să filmeze peisajele parcă desprinse din basme”, a declarat Gheorghe Brebeanu, primarul comunei Runcu.

ADVERTISEMENT