Life

Comuna din România mai bogată decât stațiunile Bușteni sau Predeal. Se află la o oră de mers de București și puțini au auzit de ea

O comună din România este mai bogată decât stațiunile Bușteni sau Predeal și se află doar la o oră de mers de București.
09.03.2024 | 17:00
Comuna din Romania mai bogata decat statiunile Busteni sau Predeal Se afla la o ora de mers de Bucuresti si putini au auzit de ea
Comuna din România mai bogată decât stațiunile Bușteni sau Predeal. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Știai de comuna din România care e mai bogată decât stațiunile Bușteni sau Predeal? Se află la o oră de mers de București și puțini au auzit de ea. Chiar și așa, locul este unul fabulos.

Comuna din România mai bogată decât stațiunile Bușteni sau Predeal

Cei mai mulți români aleg stațiunile Bușteni, Predeal, ori Brașov. Oricare dintre ele e destinația perfectă atât pentru vacanța de vară, toamnă, iarnă sau primăvară. Totuși, mai sunt și alte locuri din țara noastră care ascund detalii neașteptate.

ADVERTISEMENT

Comuna din România mai bogată decât stațiunile Bușteni sau Predeal se află la doar o oră de București, dar puțini au auzit de ea. Aici, veniturile sunt mai mari decât în municipii, ori chiar în orașe mari sau reședințe de județ.

Este vorba despre comuna Ariceștii Rahtivani din Prahova. Veniturile acestei comune sunt mai mari decât cele din stațiunile Bușteni sau Predeal. De altfel, veniturile proprii sunt chiar mai mari și decât reședința județului Teleorman.

ADVERTISEMENT

Și nu este singura de pe listă. O altă comună din România mai bogată decât stațiunile Bușteni sau Predeal este Chiajna, județul Ilfov. De altfel, deși mulți poate nu știau, Chiajna este considerată cea mai bogată comună din România.

Cea mai bogată comună din România

Cei de la Hot News scriu că această această comună are un buget de peste 20 de milioane de euro anual. Iar asta înseamnă cu mult mai mult decât a multor orașe, în condițiile în care media bugetelor anuale pentru orașele care nu sunt municipii este de sub opt milioane de euro.

ADVERTISEMENT

O altă localitate din România care ne surprinde este Florești. La rândul ei, aceasta este mai bogată decât stațiunile Bușteni sau Predeal. O surpriză este însă că aici există și cea mai tânără și educată populație din România.

Un raport realizat de Banca Mondială arată că Florești, de lângă Cluj, deține cea mai tânără și educată populație din țară. Iar procentul este unul cu mult mai mare și decât cel al Capitalei.

ADVERTISEMENT

Tot comuna Florești se evidențiază și cu o populație oficială de 38.257 de locuitori. Iar deși puțini știau asta, Florești este așezarea rurală cu cea mai mare populație din România.

ADVERTISEMENT