News

Concedieri de amploare ale unui producător german din România. Sute de locuri de muncă, desființate

Mii de români vor rămâne fără locuri de muncă, în urma concedierilor masive dintr-o companie germană de anvelope
15.02.2024 | 14:41
Concedieri de amploare ale unui producator german din Romania Sute de locuri de munca desfiintate
Reducere semnificativă de personal într-o companie germană de anvelope din România. Sursa foto: Colaj foto / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mii de români vor fi concediați de un producător german de anvelope din România. Continental AG face restructurări masive în companie pentru a putea răspunde schimbărilor din industrie.

Aproape două mii de locuri de muncă vor fi eliminate

Continental AG este unul dintre cei mai importanți producători de componente auto și anvelope, care a anunțat că va face concedieri majore în cadrul diviziei sale auto pentru a răspunde schimbărilor din industrie.

ADVERTISEMENT

Această decizie va implica eliminarea a aproximativ 1.750 de locuri de muncă din sectorul cercetare-dezvoltare, în timp ce alte 5.400 de poziții vor fi eliminare în alte domenii ale companiei.

De asemenea, compania va restructura aproximativ 82 de locații de dezvoltare în întreaga lume. Ei mai spun că aceste schimbări vor fi implementate treptat pentru a nu-i afecta pe angajați.

ADVERTISEMENT

„Cel târziu până la sfârșitul anului 2025, un număr dintre cele 82 de locații de dezvoltare actuale ale sectorului grupului vor fi optimizate, infrastructurile sale existente vor fi mai bine utilizate prin punerea în comun a unităților de dezvoltare și vor fi valorificate sinergiile în procesele de lucru. Măsurile de eficiență vor afecta aproximativ 1.750 de locuri de muncă în întreaga lume, inclusiv 380 la filiala de software Elektrobit. Ajustările vor fi implementate treptat și cât mai responsabil din punct de vedere social, în conformitate cu condițiile locale”, a transmis Continental Ag.

De ce a recurs firma de anvelope la o astfel de decizie

Aceste măsuri vin în contextul unei schimbări semnificative în industria auto, cu o trecere tot mai accentuată către vehiculele electrice și digitalizarea accelerată a mașinilor.

ADVERTISEMENT

Adaptarea la aceste evoluții, presupune economii semnificative, iar Continental estimează că va elimina aproximativ 7.150 de locuri de muncă la nivel global.

În ceea ce privește România, Continental are o prezență semnificativă, cu șapte unități de producție și patru centre de inginerie în orașe precum Timișoara, Sibiu, Brașov și Iași.

ADVERTISEMENT

„Suntem conștienți de impactul asupra angajaților noștri și vom face tot ce ne stă în putință pentru a găsi soluții bune, personalizate împreună cu partenerii noștri sociali”, a declarat Philipp von Hirschheydt, membru al Comitetului Executiv Continental și șeful Automotive.

Astfel, Continental AG a anunțat încă din 2023 că are ca scop să economisească 400 de milioane de euro pe an începând cu 2025. Șeful avertiza încă de anul trecut că este pregătit pentru orice pentru a repara divizia auto.

ADVERTISEMENT