News

Se deschide o nouă fabrică în România. Francezii caută deja peste 100 de oameni

O nouă fabrică se construiește în România, de data aceasta în Șimleu Silvaniei din Sălaj, fiind prima fabrică de acest fel a respectivului producător.
14.02.2024 | 17:09
Se deschide o noua fabrica in Romania Francezii cauta deja peste 100 de oameni
Se deschide o nouă fabrică în România. Francezii caută deja peste 100 de oameni. Foto: Rossman.ro
ADVERTISEMENT

Este vorba, mai exact, despre o investiție de 2 milioane de euro a grupului francez Rossman, care va deschide o fabrică de ambalaje de carton de tip Honeycomb (fagure). Producătorul este un jucător foarte mare pe piața internațională, cu o cifră de afaceri anuală de 1 miliard de euro.

Se deschide o nouă fabrică în România, în Sălaj

Conform Observatornews.ro, fabrica va produce așadar carton pentru ambalare care va înlocui clasicul polistiren folosit momentan pentru a proteja mărfurile în timpul transporturilor. Cartonul tip fagure, sau Honeycomb, este utilizat în industria mobilierului pentru că are foarte multe avantaje.

ADVERTISEMENT

Printre acestea se numără greutatea redusă, precum proprietăți foarte bune de izolare fonică și termică. Potrivit sursei citate, fabrica va fi construită pe terenul fostelor fabrici Ara, astfel că producția ar trebui să înceapă cândva în luna mai 2024. Desigur, dacă totul va decurge conform planului.

Cert e că investiția estimată de 2 milioane de euro va crea aproximativ 100 de locuri de muncă, astfel că procesul de recrutare va începe chiar în aceste zile. România se dezvoltă într-un ritm alert, astfel că astfel de anunțuri nu mai sunt o raritate, indiferent de județ.

ADVERTISEMENT

De exemplu, la finele anului 2023 o companie din Elveția anunța că va investi 20 de milioane de euro pentru a deschide o nouă fabrică și pentru a crea 200 de locuri de muncă la Galați. Fabrica de aici va produce ulei de cea mai bună calitate, potrivit anunțului oficial.

Tot mai multe investiții străine în România, an de an

”Au sosit primele echipamente pentru fabrica de ulei din Zona Liberă. Orașul nostru este tot mai atractiv pentru investitori, iar Zona Liberă se dezvoltă pe zi ce trece. Primele materiale pentru construcția noii fabrici de ulei au ajuns deja aici”, transmitea pe Facebook primarul din Galați, Ionuț Pucheanu.

ADVERTISEMENT

Tot la finele anului 2023 se deschidea la Oradea o fabrică Nokian Tyres, fiind vorba despre o investiție de aproximativ 600 de milioane de euro pentru producția de anvelope. Liderul PNL Nicolae Ciucă comenta în acel moment această veste, din perspectiva unui lider de partid care conduce județul Bihor.

”Este o investiţie de peste 600 de milioane de euro. Din această investiţie, ajutorul de stat este unul consistent, de aproximativ 100 de milioane de euro. Avem nevoie de proiecte de anvergură care să aibă o contribuţie substanţială la dezvoltarea economiei noastre”, explica Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Conform Profit.ro, cel mai bun an pentru investițiile străine în România a fost 2022, an în care au intrat în țară 10 miliarde de euro. Doar în 2008 a mai existat o astfel de cifră, cu mențiunea că Germania și Austria rămân principalii investitori străini din România, cu un stoc cumulat al investițiilor de 27 de miliarde de euro.

ADVERTISEMENT
Tags: