Life

Condimente minune care te ajută să înlocuieși zahărul și grăsimile. Mihaela Bilic, sfaturi utile pentru o siluetă de invidiat

Mihaela Bilic spune ce condimente pot înlocui zahărul și grăsimile. În plus, acestea au și zero calorii.
24.06.2023 | 23:30
Condimente minune care te ajuta sa inlocuiesi zaharul si grasimile Mihaela Bilic sfaturi utile pentru o silueta de invidiat
Nutritionistul Mihaela Bilic face lista condimentelor sănătoase. Ce condimente
ADVERTISEMENT

Condimente, aceste ingrediente minune care fac ca orice mâncare să aibă un gust divin și sunt și foarte sănătoase. Mulți nutriționiști ne recomandă să evităm consumul de sare, zahăr și grăsimi, însă, deseori aceste ingrediente dau culoare și, în specialm gust mâncării. Fiți fără grijă, căci de acum poți mânca și gustos și sănătos, dacă urmați câteva sfaturi. Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit ce trebuie să folosim pentru a obține o mâncare cu gust și slab calorică.

Mihaela Bilic face lista acelor condimente care ne ajută să slăbim

Alimentația corectă este fără doar și poate, foarte importantă, mai ales în anotimpul verii. Pe lângă cei doi litri de apă pe zi pe care trebuie să-i consumăm, este necesar să ne alimentăm corect. Prin transpirație eliminăm săruri minerale de care organismul nostru are nevoie.

ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic spune cu ce putem înlocui anumite ingrediente nocive pentru sănătate, cu unele potrivite și cu zero calorii.Nutriționistul a explicat de ce trebuie să renunți la grăsimi și sare. Le poți înlocui cu pătrunjelul, mărarul, usturoiul sau chimenul. Toate acestea vor da gust și savoare mâncării și sunt și foarte sănătoase.

”Este posibil să ne săturăm mai repede cu mai puțină mâncare? Da, dacă mâncăm produse gustoase, aromate, parfumate, condimentate. Până acum s-a crezut că satisfacția alimentară depinde de aportul de calorii, adică de conținutul de zahăr sau grăsime dintr-un preparat.

ADVERTISEMENT

De la tocănițe până la chiftele și ardei umpluți, fiți zgârciți cu uleiul și folosiți din plin mărar, pătrunjel, usturoi, chimen, nucșoară, ardei iute, boia, maxim de aromă cu 0 calorii”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Nucșoara, unul dintre cele mai sănătoase și gustoase condimente

Nutriționistul Mihaela Bilic susține că una dintre cele mai bune de folosit condimente este nucșoara. Pe lângă proprietățile afrodisiace, nucșoara dă și un gust senzațional mâncării. Mai mult, acest condiment este un bun aliat și împotriva grăsimii, deci silueta nu va avea de suferit. Dimpotrivă, există și diete pe bază de nucșoară care funcționează eficient.

ADVERTISEMENT

Mihaela Bilic îți dezvăluie care este cea mai eficientă și ieftină metodă de a slăbi

Celebrul nutriționist a atras atenția și aupra dietelor drastice care vă ajută să slăbiți, însă într-un mod nesănătos. Este mult mai simplu să slăbești și, dacă urmezi sfatul următor, este aproape gratis.

Ce este de făcut? Este necesar să consumați cât mai multă apă, dar nu doar pe parcursul zilei, ci și în timpul mesei. Dacă beți un pahar de apă la fiecare fel de mâncare, vă veți sătura mai repede. Astfel, veți consuma mai puține calorii și, în consecință, veți slăbi.

ADVERTISEMENT

”Dacă vreți să mâncați mai puțin și să vă săturați mai repede, beți apă în timpul mesei. Afirmația conform căreia apa băută în timpul mesei ar dilua sucurile digestive, este aberantă și fără suport științific. Stomacul nu are rol de digestie, la nivelul lui se secretă suc gastric cu pH acid care sterilizează alimentele”, a mai scris nutriționistul pe Facebook.

ADVERTISEMENT