Life

Condimentele care înlocuiesc sarea. Sunt mult mai sănătoase și dau un gust aromat mâncărurilor

Sarea este un aliment care într-adevăr, dă un altfel de gust mâncărurilor. Consumul său în exces însă, poate avea urmări pe termen lung.
18.01.2023 | 16:52
Condimentele care inlocuiesc sarea Sunt mult mai sanatoase si dau un gust aromat mancarurilor
Condimentele care te ajută să înlocuiești sarea. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Sarea este nelipsită din bucătăriile din întreaga lume. Se spune că o mâncare nesărată este una fără gust.

Condimentele care te vor face să uiți instant de sare

Chiar și așa, consumată în exces, pe termen lung, sarea poate să devină un real pericol pentru organismul nostru. Și medicii recomandă consumul de alimente cu un consum redus de sare.

ADVERTISEMENT

Sarea este unul dintre factorii care duc la declanșarea bolilor cardiovasculare, precum insuficienta cardiacă, așa că este esențial să ne protejăm organismul din timp.

Chiar dacă te-ai obișnuit cu sare, există și alte condimente care pot să o înlocuiască și totodată să ofere un gust mai bun mâncărurilor tale.

ADVERTISEMENT

De asemenea, aceste condimente sunt și mult mai sănătoase, așa că le putem folosi în diferite rețete culinare fără să ne fie teamă. Spre exemplu, poți opta pentru piper.

Acesta oferă un gust aparte mâncărurilor tale și de asemenea, este esențial pentru sănătatea inimii și ajută la circulația sângelui.

ADVERTISEMENT

Și tarhonul îți poate face masa mai delicioasă, iar la fel și pătrunjelul, care poate fi proaspăt, sau uscat, cumpărat din comerț.

Cimbrul este un alt ingredient pe care îl poți folosi în diferite preparate, în special când vine vorba de carne. El are o aromă puternică, iar dacă îl utilizezi, vei ajunge să uiți rapid de sare.

ADVERTISEMENT

Aceeași regulă se aplică și în cazul chimenului, care poate fi utilizat în diferite ciorbe, salate, sau chiar și sosuri, pentru un gust mai aromat.

Ingredientele care pot să înlocuiască sarea în diferite rețete

Cu ce altceva mai poți să înlocuiești faimoasa sare? Cu zeama de lămâie, care este și mult mai sănătoasă. Datorită compoziției sale, zeama de lămâie poate să te păcălească, așa că ai impresia că mâncarea este deja sărată.

De asemenea, preparatele tale vor fi și mai aromate dacă înlocuiești sarea cu zeama de lămâie.

Aceeași regulă se aplică și la oțetul de mere. Acest ingredient poate fi utilizat pentru a marina carnea, înainte de a face o friptură și de asemenea, îl poți adăuga și în salate, ciorbe, sau supe, înlocuind sarea.

Poți să folosești de asemenea și oțetul de vin, însă dacă ai probleme cu digestia, mai bine îl eviți pentru că nu este deloc recomandat în acest caz.

ADVERTISEMENT