Ouăle cu jumări reprezintă un mic dejun apreciat de mulți gurmanzi! Numai bună pentru diminețile din această perioadă, omleta cu pricina ascunde și numeroase secrete de care ar fi bine să ții cont dacă vrei să iasă cu adevărat delicioasă.
Mulți oameni iubesc ouăle cu jumări, un preparat ideal pentru mesele de dimineață. Gătită mai ales în zonele rurale, acest tip de omletă le amintește multora de diminețile petrecute la gura sobei, în vacanțele de iarnă, atunci când bunica le pregătea micul dejun.
Dacă pentru ea putem spune că talentul era unul nativ, pregătind scrobul atât de mulți ani, trebuie să știi că sunt șanse să obții un preparat cel puțin la fel de gustos.
Există mai multe secrete pe care trebuie să le afli înainte de te apuca de gătit această rețetă de omletă și dacă nu le-ai aflat încă, aruncă o privire pe rândurile de mai jos.
Unul dintre trucuri este să bați ouăle cât mai bine. În acest mod, ele vor încorpora aer și vei obține cele mai pufoase ouă cu jumări.
Ce de-al doilea sfat important care s-ar putea să te ajute este să scoți preparatul din tigaie înainte ca el să fie foarte bine făcut. Dacă aștepți prea mult, este posibil ca mâncarea să se ardă, iar tu vei fi nevoit să o iei de la capăt și cu siguranță nimeni nu-și dorește să se întâmple asta, mai ales când îi e foame.
Nu te teme că vei mânca un mic dejun crud, pentru că ouăle cu jumări continuă să se mai gătească pentru câteva clipe după ce au fost luate de pe foc. În plus, dacă îți place să pui în omletă roșii și ceapă, prepară-le separat și abia apoi adaugă-le. În acest mod, ouăle cu jumări nu vor fi apoase.
Acestea fiind spuse, pentru a pregăti cel mai bun scrob țărănesc sunt necesare următoarele ingrediente, pe care fiecare dintre noi le are în casă:
Dacă ai adunat toate ingredientele, atunci este momentul să treci la treabă. Într-un bol suficient de încăpător bate foarte bine ouăle.
Când consideri că ai terminat cu acest pas foarte important, pune peste ouă brânza rasă și mărarul verde tăiat foarte mărunt. La final, adaugă, după gust, sare și piper.
Lasă-le puțin să se „odihnească”, timp în care trebuie să te ocupi de jumări. Într-o cratiță aderentă pune jumările tăiate în bucățele mici.
Atenție! Pentru că jumările au deja în compoziția lor multă grăsime de porc, nu mai pune în tigaie ulei. În caz contrar, omleta va fi mult prea grasă și poate provoca stări de greață celor care o consumă.
După ce jumările s-au încălzit, pune peste amestecul format din ouă, brânză și condimente și amestecă totul foarte bine și foarte des timp de câteva minute.
Când sunt gata, scoate ouăle cu jumări pe o farfurie și servește-le cu murături. Acesta este micul dejun perfect pentru zilele de iarnă, mai ale dacă îți este dor de diminețile petrecute la bunici.