Life

Condimentul banal care te scapă de buruienile din curte. Face minuni și e adorat de grădinari

Condimentul care te poate ajuta să scapi de buruienile din grădină. Se găsește în orice bucătărie și costă doar câțiva lei.
27.10.2023 | 16:10
Condimentul banal care te scapa de buruienile din curte Face minuni si e adorat de gradinari
Condimentul care te scapă rapid de buruieni. Susra foto: AC works Co., Ltd/ Pixabay
ADVERTISEMENT

Un condiment banal este soluția ideală pentru a scăpa grădina de buruieni. Se găsește în toate bucătăriile, iar grădinarii îl iubesc. Este o soluție mult mai ieftină decât erbicidul din comerț.

Condimentul din orice bucătărie care te scapă de buruienile din grădină

Cei care locuiesc la curte și au grădină, știu că aceasta este frumoasă, dar greu de întreținut. Buruienile reprezintă unul dintre cei mai mari dușmani ai grădinarilor, căci timpul pe care îl petrec jumulindu-le este unul îndelungat.

ADVERTISEMENT

O soluție este erbicidul din comerț, însă acesta are un preț mai mare și chiar se întâmplă ca uneori să nu funcționeze. Există, însă, o soluție la îndemâna oricui pentru care nu este nevoie decât de un ingredient banal, găsit în orice bucătărie.

Pentru o grădină impecabilă, sarea este un ingredient sănătoasă a soluțiilor chimice de îndepărtare a buruienilor. Pentru a folosi această metodă, se face o soluție din opt părți de apă fierbinte și una de sare.

ADVERTISEMENT

Ulterior, se va adauga și o cantitate mică de detergent de vase lichid. Aceasta va face ca soluția să adere mai bine pe suprafața frunzelor. Pentru rezultate bune, este nevoie ca amestecul să fie împrăștiat prin grădină de câteva ori pe săptămână.

Apa fiarta este de mare ajutor

Pe de altă parte, o altă metodă ingenioasă prin care poți scăpa de buruieni este să stropești prin grădină cu apă fiartă. Atenție, însă, aceasta nu trebuie să atingă frunzele legumelor sau ale florilor.

ADVERTISEMENT

Totodată, se poate prepara și o soluție pe bază de oțet. Oțetul alb, odată ajuns pe buruieni, le va omorî imediat și, astfel, grădina va putea fi pregătită pentru plantarea semințelor și răsadurilor.

Poate fi folosit oțet alimentar, care se găsește în toate magazinele sau unul industrial. Acesta are o concemtrație mai ridicată, de 20%, astfel că va fi și mai eficient atunci când va fi pulverizat pe buruieni, notează playtech.ro.

ADVERTISEMENT

O altă metodă pentru a scăpa de buruieni din grădină este arderea lor. Pentru asta este nevoie de un instrument special, dar care se găsește în magazinele de bricolaj la secțiunea de unelte de grădinărit

ADVERTISEMENT
Tags: