Life

Condimentul banal care te scapă pe loc de ploşniţe. Puțini români știu de el, deși e în mai toate bucătăriile

Condimentul banal care te scapă pe loc de ploşniţe. Puțini români știu de acest truc simplu și care nici nu te costă vreun ban.
29.10.2023 | 10:30
Condimentul banal care te scapa pe loc de plosnite Putini romani stiu de el desi e in mai toate bucatariile
Condimentul banal care te scapă pe loc de ploşniţe. Foto: Youtube
ADVERTISEMENT

Condimentul banal care te scapă pe loc de ploşniţe. Puțini români știu că este așa bun pentru a combate aceste insecte enervante.

Condimentul banal care te scapă pe loc de ploşniţe

Usturoiul este cu siguranță un condiment pe care îl are toată lumea acasă, fiind foarte utilizat în bucătărie. Dar ceea ce nu știu mulți români este că usturoiul poate fi folosit cu succes pentru a ține ploșnițele departe de casă.

ADVERTISEMENT

Explicația este una simplă. Usturoiul are un miros foarte puternic, care nu le este deloc pe plac ploșnițelor.

Pentru a scăpa de ploșnițe cu ajutorul acestui condiment trebuie doar să îl așezăm în unele colțuri ale casei.

ADVERTISEMENT

Este vorba mai degrabă despre locurile care fac contact cu exteriorul pentru că ploșnițele vin de afară. De asemenea, usturoiul ar trebui pus și lângă plasa de țânțari de la ușă pentru o mai mare eficiență a acestui troc.

Puteți să obțineți rezultate mai rapide pentru a scăpa de ploșnițe dacă strângem puțin usturoiul pentru ca mirosul să fie mai puternic. Trebuie totuși să ai grijă pentru că nu vrei să îți miroasă toată casa usturoi.

ADVERTISEMENT

De asemenea, usturoiul ar trebui îndepărtat regulat pentru că el își pierde din proprietăți odată cu trecerea zilelor.

Ce proprietăți mai are usturoiul. E bun și pentru sănătate, nu numai pentru casă

Usturoiul este o plantă medicinală folosită de peste 4000 de ani și este un antibiotic natural.

Acest condiment este adesea considerat un antibiotic natural datorită conținutului său de substanțe active, în special alicina.

ADVERTISEMENT

Alicina este un compus sulfuric produs atunci când usturoiul este zdrobit sau tăiat, și are proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice.

Proprietățile antibacteriene ale alicinei au fost studiate și au arătat că poate avea efecte benefice împotriva unor bacterii patogene. De asemenea, usturoiul a fost utilizat tradițional în multe culturi pentru a trata infecții și pentru a sprijini sistemul imunitar.

Consumul regulat de usturoi poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale. Substanțele active din usturoi pot relaxa vasele de sânge și pot îmbunătăți circulația, contribuind astfel la sănătatea cardiovasculară.

ADVERTISEMENT
Tags: