Life

Condimentul care te scapă imediat de ploşniţe. Se găseşte în toate bucătăriile românilor, dar puţini ştiu la ce este bun

Trucul cu care te scapă rapid de ploșnițe. Este nevoie de un ingredient care se găsește în bucătăria oricărui român. Despre ce este vorba?
24.10.2023 | 20:05
Condimentul care te scapa imediat de plosnite Se gaseste in toate bucatariile romanilor dar putini stiu la ce este bun
Trucul care te ajută să scapi de ploșnițe. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Condimentul aflat în orice bucătărie care te poate ajuta să scapi rapid de ploșnițe. Este la îndemâna oricui, dar nu te-ai fi gândit până acum să-l folosești în acest mod. Nu este bun doar la gătit.

Condimentul care te scapă rapid de ploșnițe

Condimentele fac parte din viața noastră de zi cu zi, oferind un gust deosebit mâncării. În trecut, însă, au servit și ca monedă de schimb ori au contribuit la încheierea unor tratate de pace.

ADVERTISEMENT

Dar multe dintre acestea pot avea și alte întrebuințări mai puțin obișnuite. De pildă, scorțișoara te poate ajuta să scapi rapid și cu foarte puțin efort de ploșnițe. Pot fi alungate cu câteva picături de ulei esențial.

Totodată, poți pulveriza pe lenjeria de pat un amestec din ulei de scorțișoară și apă. Același condiment poate poate combate și alte insecte, precum păianjenii, ţânţarii, musculiţele, viespile.

ADVERTISEMENT

Ce alte beneficii au condimentele

Scorțișoara și nucșoara au și alte beneficii. Specialiștii au ajuns la concluzia că acestea ajută în tratarea insomniilor. Acestea calmează și induc starea de somn. Atenție, însă, excesul poate cauza halucinații.

Nu doar scorțișoara are, însă, întrebuințări mai puțin obișnuite. Din condimente se poate obține alcool. De exemplu, din coriandru, anason, piper negru, scorţişoară, şofran se poate face ginul.

ADVERTISEMENT

O altă băutură alcoolică rezultată din mirodenii este romul. Acesta se face din infuzarea romului obișnuit cu vanilia, scorţişoara, cuişoarele, boabele de piper, nucşoara.

Condimentele te pot ajuta chiar și să-ți protejezi grădina de legume. De pildă, deși iepurașii sunt foarte drăguți, s-ar putea sp nu-i îndrăgești la fel de mult atunci când îți vor distruge recolta.

ADVERTISEMENT

Pentru a-i ține pe dăunători departe, stropește pământul din jurul legumelor cu un amestec de apă, piper și pudră de chili. De altfel, compoziția nu doar că va proteja plantele, dar va face și ca acestea să fie mult mai roditoare, notează clickpentrufemei.ro. 

ADVERTISEMENT
Tags: