Life

Plantele care îndepărtează ploșnițele din casă. Trucuri simple și eficiente prin care poți scăpa de ele

Plantele care îndepărtează ploșnițele din casă. Le poți folosi pentru a scăpa de aceste insecte enervante! Iată ce plante urăsc insectele.
21.10.2023 | 21:00
Plantele care indeparteaza plosnitele din casa Trucuri simple si eficiente prin care poti scapa de ele
Plantele care îndepărtează ploșnițele din casă. Foto Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Plantele care îndepărtează ploșnițele din casă. Care sunt trucurile eficiente prin care poți să scapi de aceste insecte enervante din casa ta.

Plantele care îndepărtează ploșnițele din casă

Există mai multe plante care pot fi de mare ajutor în lupta cu ploșnițele. Acestea insecte enervante pot apărea în orice casă și inclusiv la hoteluri.

ADVERTISEMENT

De aceea, ar fi util să știi că există câteva plante care vor ține ploșnițele la distanță. Este vorba despre o soluție naturală pentru că acestea conțin anumite substanțe care îndepărtează în mod natural insectele.

Lavanda este una dintre plantele care poate funcționa ca un repelent natural. Puteți să folosiți inclusiv uleiul esențial de lavandă în casă sau puteți să aduceți plante înăuntru. Dacă vreți să scapați de ploșnițe afară atunci puteți să plantați lavandă în grădină.

ADVERTISEMENT

Și menta poate ține la distanță ploșnițele dar și alte insecte enervante. Mirosul ei puternic nu este plăcut insectelor și de aceea ar fi bine să aveți această plantă în casă.

Ce plante mai poți folosi pentru a scăpa de ploșnițe

O altă plantă cu miros intens care poate ține la distanță ploșnițele este rozmarinul. O soluție ar fi să puneți această plantă în zonele în care ploșnițele ar putea să intre în casă pentru că nu o vor mai face.

ADVERTISEMENT

Altă plantă ce poate fi de folos împotriva ploșnițelor este sunătoarea. O idee bună ar fi să plantați sunătoare în jurul casei pentru a preveni infestările cu aceste insecte.

Totuși, trebuie să țineți cont de faptul că aceste plante nu vor fi eficiente 100%. În cazul în care vă confruntați cu o infestație de ploșnițe în casă, cel mai bine ar fi să apelați la un specialist.

ADVERTISEMENT

Există diferite tipuri de ploșnițe, iar comportamentul lor poate varia în funcție de specie. Cele mai agresive în relația cu omul sunt cele de pat, care nu numai că se hrănesc cu sânge, dar distrug și toată mobila.

Ce puteți face ca să scăpați de ploșnițe este să aveți grijă să spălați foarte bine obiectele infestate sau să puneți unele capcane. Și uleiurile esențiale pot fi de folos pentru că veți scăpa în acest fel de insecte.

ADVERTISEMENT
Tags: