Life

Condimentul care ajută creierul să funcționeze. Mulți români îl folosesc în bucătărie, dar nu știu ce proprietate uimitoare are

Condimentul pe care e bine să-l consumi, pentru că ajută creierul să funcționeze. Este folosit de mulți români în bucătărie.
08.12.2023 | 14:48
Condimentul care ajuta creierul sa functioneze Multi romani il folosesc in bucatarie dar nu stiu ce proprietate uimitoare are
Ce condiment e bine să consumi pentru o bună funcționare a creierului. Sursa foto: Freepik/KamranAydinov
ADVERTISEMENT

Condimentul care ajută creierul să funcționeze bine, folosit de mulți români în bucătărie. Are o proprietate despre care puțini știu și este recomandat să-l folosești regulat în mâncare.

Condimentul care ajută creierul să funcționeze, folosit de mulți români în bucătărie

Atunci când gătim folosim, de multe ori, diverse condimente, dar puțini știu cât sunt de benefice pentru organism. Unele ajută creierul să funcționeze mai bine și este recomandat să le consumăm cât mai des.

ADVERTISEMENT

Mulți români folosesc pătrunjel în ciorbe, în chiftele sau în garnituri, dar nu cunosc un detaliu foarte important. Consumat în mod regulat, te poate ajuta pe termen lung.

Pătrunjelul conține componente cum ar fi apigenin, flavonoid vegetal netoxic, cu efecte antioxidante, care ajută la curățarea radicalilor liberi. Din acest motiv, pătrunjelul contribuie la o bună funcționare a creierului.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii din Brazilia au aplicat apigeninul la celulele stem umane, iar acestea au format neuroni care au creat conexiuni mia puternice între ei, notează clickpentrufemei.ro.

Oamenii de știință speră ca descoperirile lor să ducă la apariția unor tratamente pentru depresie sau chiar pentru Alzheimer. Astfel, ai grijă să consumi pătrunjel cât mai mult și să-l adaugi în preparatele tale.

ADVERTISEMENT

Ce alte condimente au această proprietate

De asemenea, un alt condiment pe care e bine să-l consumi des, pentru că ajută la buna funcționare a creierului, este usturoiul. Acesta conține compuși care protejează neuronii de leziuni și boli.

Mai exact, compușii din usturoi stimulează producerea de substanțe chimice care ajută celulele să reziste la stres. Se recomandă să folosești usturoiul atunci când gătești carne, paste sau legume.

ADVERTISEMENT

Curcuma este un alt condiment pe care ar trebui să-l consumi regulat. Se află în curry, consumat zilnic în India, iar riscul ca oamenii să aibă Alzheimer este cu 25% mai mic decât în alte țări. Poți adăuga

S-au efectuat studii pe șoareci hrăniți cu curcuma, care au dezvoltat mai puține plăci de amiloid, indicator al bolii Alzheimer, decât cei care nu au consumat planta.

ADVERTISEMENT