Life

Condimentul care te ajută să scapi rapid de durerile de cap. Se găsesțe în bucătăria fiecărei gospodine

Cum să spui adio durerilor de cap cu ajutorul unui banal condiment. Trebuie consumat în cantități moderate pentru a nu deveni fatal
29.11.2023 | 16:08
Condimentul care te ajuta sa scapi rapid de durerile de cap Se gaseste in bucataria fiecarei gospodine
Condimentul banal care face minuni în cazul durerilor de cap Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Durerile de cap creează adevărate stări de disconfort. De ce mai multe ori, reflexul tuturor este acela de a apela la pastile. Cei care nu tolerează tratamentul medicamentos trebuie să știe că pot scăpa de dureri cu ajutorul unui singur condiment.

Cum să scapi de durerile de cap cu ajutorul unui singur condiment

Durerile de cap sunt unele dintre cele mai frecvente afecțiuni zilnice. Fie că este vorba de ceva temporar, fie că persistă ore bune, aceste dureri sunt foarte incomode.

ADVERTISEMENT

Cel mai simplu remediu împotriva lor sunt pastilele, dar nu toate persoanele se ”împacă” bine cu ele. Pentru cei care au intoleranță la anumite ingrediente din medicamente, există un condimente care face adevărate minuni.

Inamicul durerilor de cap se regăsește la loc de cinste în bucătăria multor gospodine. Este vorba despre nucșoară, un condiment extrem de aromat care provine tocmai din îndepărtata Indonezie.

ADVERTISEMENT

Nucșoara este folosit în foarte multe preparate, datorită versatilității sale. Acest condiment poate fi adăugat atât în preparatele dulci, cât și în cele sărate. Însă, gospodinele trebuie să aibă mare grijă la cantitate.

Nucșoara poate deveni dușmanul organismului

Pe cât de aromat este, pe atât de periculos poate deveni dacă este pus în cantități mari. Nucșoara are un gust destul de pregnant, ceea ce o face greu de tolerat de către organism dacă este consumată în cantități exagerate.

ADVERTISEMENT

Dincolo de rolul ei de a potența anumite gusturi și arome, nucșoara are efect halucinogen. Pentru ca organismul să intre în stare de psihoză este nevoie de doar o nucșoară. De asemenea, consumul în cantități mari poate duce la pierderea cunoștinței sau la convulsii, dacă se consumă între 5 și 7 grame.

Potrivit studiilor efectuate de-a lungul timpului, persoanele care au făcut exces de nucșoară au experimente senzația de teamă de moarte. Tot pe lista efectelor nocive se numără și crearea de stări precum euforie, detașarea de realitate și vertij.

ADVERTISEMENT

Însă, nucșoara nu are doar efecte nocive. Acest condimente este recunoscut pentru aportul său ridicat de proteine, fibre, dar și uleiuri. De asemenea, nucșoara este o sursă bogată de vitamiele A, C, E, dar și minerale, precum cupru, fier și mangan.

Nucșoara mai este recunoscută și datorită proprietăților ei anti-balonare și afrodisiace. În plus, este extrem de benefică în acțiunile antiseptice și este antioxidantă, analgezică, carminativă și antimicrobiană.

ADVERTISEMENT