Life

Cele trei condimente care înlocuiesc sarea. Sunt mult mai sănătoase și dau un gust aparte mâncărurilor

Aceste trei condimente înlocuiesc sarea. Sunt o alternativă mult mai sănătoasă și de asemena, oferă un gust apare preparatelor tale.
01.12.2023 | 23:56
Cele trei condimente care inlocuiesc sarea Sunt mult mai sanatoase si dau un gust aparte mancarurilor
Cele trei condimente care înlocuiesc sarea. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Aceste trei condimente înlocuiesc sarea și sunt cu mult mai sănătoase. De asemenea, nu trebuie să îți faci griji de gustul final al rețetelor tale. Ele oferă o aromă deosebită, asfel că vei uita definitiv de sare.

Cele trei condimente care înlocuiesc sarea

Sarea este ingredientul prezent în mai toate rețetele. Fie că vorbim de preparate tradiționale precum sarmalele, ori preparate pe grătar, sarea este cea care oferă gustul pe care toți românii îl adoră.

ADVERTISEMENT

Adevărul este însă că sarea nu este chiar atât de sănătoasă când este consumată în cantități mari. Ea poate cauza mai multe probleme de sănătate. Astfel, recomandat ar fi să o consumăm moderat și să optăm și pentru alte alternative.

Ce condimente înlocuiesc sarea? Există o gamă largă din care poți alege și care dau un gust aparte mâncărurilor tale. Primele pe listă sunt ierburile aromate. Iar aici vorbim de oregano și nu numai.

ADVERTISEMENT

Poți să găsești amestecuri de acest tip în comerț, ori poți face chiar tu amestecul preferat. Le poți adăuga în timp ce prepari rețeta preferată, sau la final. Iar în acest mod, poți uita de sare.

Frunzele de mentă pot face minuni în orice rețetă

Ce alte condimente înlocuiesc sarea? Lămâia poate face minuni. Dincolo de faptul că e bogată în vitamina C, ea dă un gust aparte mâncărurilor. Nu trebuie decât să adaugi câteva picături de lămâie. Ea va merge perfect pe fructele de mare, sau pe diferite sortimente de pește. Iar sarea de lămâie este și ea o soluție.

ADVERTISEMENT

O altă alternativă o reprezintă frunzele de mentă. Ele de altfel sunt eficiente într-o mulțime de rețete. Nu trebuie decât să pui câteva frunze de mentă în bulion, iar diferența o vei vedea la final.

Un alt condiment care poate să înlocuiască sarea este ghimbirul. De altfel e considerat un condiment minune, având în vedere beneficiile pe care le are. Gustul său însă nu este chiar pentru oricine.

ADVERTISEMENT

Ghimbirul are o aromă ceva mai puternică. Chiar și așa, specialiștii culinari îl recomandă în rețetele care au la bază carne albă. De asemenea, el poate fi folosit și în prepararea mai multor sortimente de sosuri.

ADVERTISEMENT