Știai că un condiment banal poate detoxifica organismul și taie pofta de mâncare? De asemenea, are și alte beneficii pentru organism, fiind recomandat în diete și nu numai.
În ciuda beneficiilor pe care acest condiment le are, nu îl întâlnim prea des un bucătăria românească. Cel mai probabil mulți nu știu de beneficiile sale și poate nici nu sunt obișnuiți cu aroma sa puternică.
Condimentul care detoxifică organismul și care taie pofta de mâncare este chiar piperul roșu. De cel negru și de cel verde știm deja. Acest tip de piper însă, pe lângă culoare, este cu mult mai interesant.
Piperul roșu stimulează metabolismul și de asemenea, conține capsaicină. Acest ingredient activ induce rapid starea de sațietate după consum. Astfel, dacă mănânci un preparat care are și piper roșu, îți va ține de foame.
Dincolo de faptul că poate detoxifica organismul, piperul roșu ajută și la arderea grăsimilor. Iar asta se aplică în special în cazul grăsimii depuse pe abdomen. Iar un alt secret puțin știut e că piperul roșu poate să înlocuiască sarea.
În acest mod nu doar că detoxifică organismul, dar și ne ajută să fim mai sănătoși. Și poate fi folosit în numeroase moduri. Îl poți adăuga în diferite rețete, inclusiv în prepararea hummusului, a orezului, sau a floricelelor de porumb.
Iar piperul roșu nu este singurul condiment care detoxifică organismul și care îți taie pofta de mâncare. Beneficii similare are și usturoiul. Acesta nu este însă pentru oricine, având în vedere aroma sa destul de puternică.
În realitate însă, usturoiul previne infecțiile respiratorii și totodată are numeroase proprietăți antioxidante și antibacteriene. Iar pentru iubitorii de dulce, există și în acest ”domeniu” niște condimente cheie.
Este vorba despre nucșoară și ghimbir. Sigur ai auzit de ele. În general, aceste ingrediente se găsesc la raionul de condimente dulci. Există o mulțime de amestecuri care le conțin pe care le poți achiziționa.
Ele pot să înlocuiască zahărul din preparatele tale. În acest mod vei obține deserturi cu mult mai sănătoase. De asemenea, preparatele tale vor fi și ele cu mult mai aromate, spun specialiștii, potrivit sfatulmedicului.ro.