Life

Condimentul care detoxifică organismul și taie pofta de mâncare. Românii îl folosesc rar în bucătărie, pentru că nu îi știu beneficiile

Un condiment folosit rar de români și care lipsește din bucătăria noastră poate face minuni. Detoxifică organismul și taie pofta de mâncare.
14.11.2023 | 15:19
Condimentul care detoxifica organismul si taie pofta de mancare Romanii il folosesc rar in bucatarie pentru ca nu ii stiu beneficiile
Condimentul care detoxifică organismul și taie pofta de mâncare. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Știai că un condiment banal poate detoxifica organismul și taie pofta de mâncare? De asemenea, are și alte beneficii pentru organism, fiind recomandat în diete și nu numai.

Condimentul care detoxifică organismul și taie pofta de mâncare

În ciuda beneficiilor pe care acest condiment le are, nu îl întâlnim prea des un bucătăria românească. Cel mai probabil mulți nu știu de beneficiile sale și poate nici nu sunt obișnuiți cu aroma sa puternică.

ADVERTISEMENT

Condimentul care detoxifică organismul și care taie pofta de mâncare este chiar piperul roșu. De cel negru și de cel verde știm deja. Acest tip de piper însă, pe lângă culoare, este cu mult mai interesant.

Piperul roșu stimulează metabolismul și de asemenea, conține capsaicină. Acest ingredient activ induce rapid starea de sațietate după consum. Astfel, dacă mănânci un preparat care are și piper roșu, îți va ține de foame.

ADVERTISEMENT

Dincolo de faptul că poate detoxifica organismul, piperul roșu ajută și la arderea grăsimilor. Iar asta se aplică în special în cazul grăsimii depuse pe abdomen. Iar un alt secret puțin știut e că piperul roșu poate să înlocuiască sarea.

În acest mod nu doar că detoxifică organismul, dar și ne ajută să fim mai sănătoși. Și poate fi folosit în numeroase moduri. Îl poți adăuga în diferite rețete, inclusiv în prepararea hummusului, a orezului, sau a floricelelor de porumb.

ADVERTISEMENT

Ghimbirul și nucșoara, alegerea perfectă pentru prăjituri sănătoase

Iar piperul roșu nu este singurul condiment care detoxifică organismul și care îți taie pofta de mâncare. Beneficii similare are și usturoiul. Acesta nu este însă pentru oricine, având în vedere aroma sa destul de puternică.

În realitate însă, usturoiul previne infecțiile respiratorii și totodată are numeroase proprietăți antioxidante și antibacteriene. Iar pentru iubitorii de dulce, există și în acest ”domeniu” niște condimente cheie.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre nucșoară și ghimbir. Sigur ai auzit de ele. În general, aceste ingrediente se găsesc la raionul de condimente dulci. Există o mulțime de amestecuri care le conțin pe care le poți achiziționa.

Ele pot să înlocuiască zahărul din preparatele tale. În acest mod vei obține deserturi cu mult mai sănătoase. De asemenea, preparatele tale vor fi și ele cu mult mai aromate, spun specialiștii, potrivit sfatulmedicului.ro.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie