Condimentul foarte util pentru sănătate. Experții au constatat că are numeroase beneficii și că acționează precum un medicament natural. Oricine îl va consuma îi va observa rapid efectele. De asemenea, are un gust și un miros foarte plăcute.
Remediile naturiste s-au dovedit a fi de multe ori mai utile decât cele comerciale. Este și cazul cuișoarelor, foarte folosite în bucătărie, dar despre care puțini știu că pot combate infecțiile respiratorii, pot subția sângele sau te scapă de durerea de cap.
În medicina tradițională cuișoarele sunt un condiment principal pentru refacerea sistemului nostru imunitar. Ele conțin o doză zilnică, necesară pentru om, de mangan. Acesta joacă un rol esențial în reglarea sistemului nervos și a întăririi oaselor.
Nivelul mare de colesterol poate fi de asemenea combătut prin consumul de cuișoare. Acestea, dacă se respectă și o dietă, scad și din grăsimea acumulată de o persoană. Mai mult, s-a observat și că afecțiunile hepatice pot fi eliminate datorită condimentului.
”Cuișoarele sunt un condiment fantastic, cu un gust și un miros minunat, care a fost folosit și în medicina tradițională. Patru grame de cuișoare conțin doza zilnică recomandată de mangan, care joacă un rol important în funcționarea creierului și în forța oaselor noastre.
De asemenea, este bogat în eugenol (un antioxidant) și are un efect pozitiv asupra sănătății generale, acționând ca un ușor diluant al sângelui. Deosebit de interesante sunt studiile care au confirmat că cuișoarele ajută la afecțiunile hepatice și ajută la stabilizarea zahărului din sânge”, explică medicul nutriționist Tanya Olaijiva, potrivit actualno.com
Dacă vă confruntați cu probleme digestive sau cu stări de greață, amețeală, confuzie, puteți apela cu ușurință și la un ceai din cuișoare. Se iau trei muguri de cuișoare și se adaugă în 300 de mililitri de apă. Aceasta se va lăsa să fiarbă, iar ceaiul poate fi îndulcit cu miere sau ștevie. Mai puteți completa și cu picături de lămâie.
”Ceaiul se poate prepara prin fierberea a 1-3 muguri în 300 ml apă până dă în clocot. Ceaiul se poate îndulci cu miere sau ștevie, iar în el se pot adăuga câteva picături de lămâie. Se poate consuma oricând, cu condiția să nu beți mai mult de o cană pe zi.
De asemenea, trebuie subliniat faptul că, dacă este planificată o intervenție chirurgicală, ceaiul trebuie oprit pentru ceva timp înainte și după intervenție, ceea ce trebuie discutat cu medicul dumneavoastră”, mai precizează același medic.