Life

Condimentul care te ajută să ai un păr sănătos. Mulți români îl folosesc în bucătărie, dar nu știu că reduce mătreața și întărește firul de păr

Produsul care face din podoaba capilară una bogată, fără mătreață. Multe gospodine îl au în casă, dar nu îi cunosc proprietățile.
15.11.2023 | 18:27
Condimentul care te ajuta sa ai un par sanatos Multi romani il folosesc in bucatarie dar nu stiu ca reduce matreata si intareste firul de par
Produsul care face din podoaba capilară una bogată, fără mătreață. Multe gospodine îl au în casă, dar nu îi cunosc proprietățile. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Condimentul care te ajută să ai un păr sănătos. Mulți români îl folosesc în bucătărie, dar nu știu că reduce mătreață și întărește firul de păr. Descoperă care este ingredientul care poate fi un tratament perfect pentru tine.

Produsul care face din podoaba capilară una bogată, fără mătreață. Multe gospodine îl au în casă, dar nu îi cunosc proprietățile

Produsul care face din podoaba capilară una bogată, fără mătreață. Multe gospodine îl au în casă, dar nu îi cunosc proprietățile. Specialiștii spun că este vorba de o plantă de culoare verde, originară din Marea Mediterană.

ADVERTISEMENT

Aceasta are o aromă lemnoasă foarte plăcută, frunzele sale sunt în formă de ace și este folosită adesea ca un condiment culinar, însă are multe alte proprietăți pentru organismul uman și nu numai. Despre rozmarin este vorba.

Mai exact, ceaiul de rozmarin joacă un rol important pentru părul tău pentru că îmbunătățește circulația sanguină în scalp datorită compușilor săi antioxidanți și proprietăților antiinflamatorii. Previne căderea părului și îl revitalizează.

ADVERTISEMENT

Persoanele care se confruntă cu un păr lipsit de viață trebuie neapărat să apeleze la un tratament cu rozmarin. Tot ce trebuie să facă este să aplice un ceai de rozmarin direct pe scalp după ce părul a fost șamponat.

De asemenea, ceaiul poate fi folosit și sub formă de clătire, după ce a fost utilizat balsamul. Procedura aceasta se poate realiza foarte simplu acasă, fără a merge în saloanele de înfrumusețare și fără a cheltui bani mulți.

ADVERTISEMENT

Rozmarinul, un tratament ideal pentru păr

Rozmarinul reprezintă un tratament ideal pentru păr pentru că reduce mătreața și iritațiile de la nivelul scalpului sensibil. Propritățile antiinflamatorii  ale acestei plante contribuie la îmbunătățirea stării generale a părului.

De asemenea, planta hrănește rădăcinile părului și stimulează creșterea noilor fire de păr. Întărește podoaba capilară mulțumită substanțelor nutritive care consolidează firul și îl face mult mai rezistent la rupere.

ADVERTISEMENT

Totodată, condimentul redă strălucirea părului și îl protejează de stresul oxidativ. Rozmarinul stimulează creșterea podoabei capilare pentru că are în compoziția sa acid ursolic, un compus extraordinar.

ADVERTISEMENT