Life

Condimentul delicios care te poate ucide. Românii îl adoră, deși conține o substanță toxică periculoasă

Condimentul delicios care te poate ucide. Este folosit în multe preparate și este adorat de mulți români în casele lor!
10.11.2023 | 12:53
Condimentul delicios care te poate ucide Romanii il adora desi contine o substanta toxica periculoasa
Condimentul delicios care te poate ucide. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Condimentul delicios care te poate ucide. Acesta este adorat de români, doar că el conține o substanță toxică ce poate fi fatală!

Condimentul delicios care te poate ucide

Este un condiment folosit destul de des în bucătăriile românilor și despre care puțini știu că poate fi periculos. Este folosit în o mulțime de rețete.

ADVERTISEMENT

Nucșoara căci despre ea este vorba poate provoca moartea dacă este consumată în cantități prea mari. Aceasta poate avea efecte nocive și poate duce chiar la deces în cazul în care consumăm mai multe grame pe zi.

Simptomele variază în funcție de cantitate. Putem să ne confruntăm cu crampele musculare din cauza acestui condiment și chiar psihoză dacă consumă mai mult de 5 g pe zi. Specialiștii spun că Nucșoara are și o substanță toxică pentru corp ce poate produce halucinații și dureri de cap.

ADVERTISEMENT

Nucșoara este extrem de periculoasă

Consumul excesiv de nucșoară poate fi periculos pentru sănătate. Nucșoara conține o substanță numită miristicină, care în cantități mari poate avea efecte toxice. Consumul excesiv poate duce la simptome precum greață, dureri de cap, halucinații și chiar probleme hepatice.

De obicei, nucșoara este utilizată în cantități mici pentru a adăuga aromă alimentelor, iar aceasta este, de obicei, o cantitate sigură. Cu toate acestea, în cantități mari sau în formă concentrată, poate să devină toxică.

ADVERTISEMENT

Există studii care indică faptul că o cantitate mare de miristicină poate provoca toxicitate hepatică, afectând funcția ficatului. Acest lucru poate duce la simptome precum dureri abdominale, greață și, în cazuri severe, leziuni hepatice.

Consumul excesiv de nucșoară sau de produse care conțin cantități mari de miristicină poate provoca iritații ale tractului gastro-intestinal, manifestate prin greață, vărsături sau diaree.

ADVERTISEMENT

Miristicina are și efecte psihotrope. În cantități mari, poate determina halucinații, confuzie și disconfort mental. Pe scurt, trebuie să avem mare grijă cu consumul de nucșoară pentru că ne poate crea multe probleme.

ADVERTISEMENT