Life

Condimentul minune bogat într-o mulțime de vitamine și minerale. E adorat de români, dar puțini știu de beneficiile sale

Alimentul care conține o multitudine de vitamine și minerale. E iubit de oameni, însă nu i se cunosc toate proprietățile.
17.11.2023 | 22:35
Condimentul minune bogat intro multime de vitamine si minerale E adorat de romani dar putini stiu de beneficiile sale
Alimentul care conține o multitudine de vitamine și minerale. E iubit de oameni, însă nu i se cunosc toate proprietățile. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Condimentul minune bogat într-o mulțime de vitamine și minerale. E adorat de români, dar puțini știu de beneficiile sale. Ingredientul este foarte popular și se regăsește în multe dintre gospodăriile celor din România.

Alimentul care conține o multitudine de vitamine și minerale. E iubit de oameni, însă nu i se cunosc toate proprietățile

Alimentul care conține o multitudine de vitamine C și K și minerale. E iubit de oameni, fiind consumat cu mici și friptură, însă nu i se cunosc toate proprietățile. Specialiștii ne mai spun că are în compoziția sa calorii, fibre, proteine, calciu, fosfat și multe altele.

ADVERTISEMENT

Semințele de muștar sunt cele care protejează organismul de boală datorită nutrieților din compoziția sa. Muștarul conține antioxidanți și compuși vegetali benefici despre care se spune că protejează corpul împotriva bolilor.

În plus, reprezintă o sursă importantă de glucosinolați, un grup de compuși care conțin sulf și care se găsesc în legumele crucifere. Printre acestea se numără broccoli, varza și varza de Bruxelles. De asemenea, e un produs versatil care se pretează la tot feluri de preparate culinare.

ADVERTISEMENT

Mai mult, muștarul este un condiment popular de la care sunt folosite atât frunzele, cât și semințele. Frunzele au cantități semnificative de calciu, cupru și vitaminele C, A și K, iar semințele au fibre, seleniu, magneziu și mangan.

În aceeași notă, frunzele de muștar pot fi consumate atât crude, cât și gătite, ceea ce înseamnă un plus în salate, supe și tocănițe. Ele conferă o aromă ușor ascuțită, similară cu cea a ridichii. Pasta de muștar este la fel de delicioasă.

ADVERTISEMENT

Care sunt calitățile pe care le are muștarul

Muștarul are foarte multe calități asupra organismului, pe lângă protejarea împotriva daunelor și bolilor. Allimentul previne creșterea sau răspândirea celulelor canceroase și posedă proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și antifungice.

Potrivit dcmedical.ro, produsul are proprietăți de vindecare a rănilor și este un remediu natural împotriva diferitelor afecțiuni, cum ar fi protejarea împotriva psoriazisului. Condimentul pot accelera vindecarea și reduce simptomele dermatitei de contact.

ADVERTISEMENT

În plus, semințele oferă protecție și împotriva bacteriilor și ciupercilor, inclusiv E. coli, B. subtilis și S. aureus. De asemenea, alimentul poate duce la reducerea nivelului de zahăr din sânge în rândul persoanelor care suferă de diabet tip 2.

La polul opus, consumul în exces de boabe de muștar afectează gâtul și provoacă efecte adverse, precum iritații gastrice, sângerări ale mucoasei stomacale și intestinale, diaree, somnolență și dificultăți respiratorii.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori