Life

Condimentul care îți face mintea ageră. Costă puțin și e la îndemâna oricui

Ingredientul care te face să fii inteligent. Are un preț extrem de mic și poate fi folosit cu mare încredere de toate gospodinele.
14.02.2024 | 19:15
Condimentul care iti face mintea agera Costa putin si e la indemana oricui
Ingredientul care te face să fii inteligent. Are un preț extrem de mic și poate fi folosit cu mare încredere de toate gospodinele. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Condimentul care îți face mintea ageră. Costă puțin și e la îndemâna oricui. Specialiștii sunt de părere că are efecte benefice asupra creierului uman, fiind un element esențial în funcționarea normală a organismului.

Ingredientul care te face să fii inteligent. Are un preț extrem de mic și poate fi folosit cu mare încredere de toate gospodinele

Ingredientul care te face să fii inteligent. Are un preț extrem de mic și poate fi folosit cu mare încredere de toate gospodinele, indiferent de preparatele culinare pe care le pregătesc pentru cei dragi. Se găsește pe rafturile din toate magazinele românești.

ADVERTISEMENT

Pentru sănătatea creierului doctorii recomandă consumul de sare datorită unui nutrient vital. Acesta este iodul care are un impact major asupra inteligenței și potențialului uman. În plus, iodul menține funcționarea corectă a glandei tiroide.

Studiile arată că deficiența de iod este principala cauză a retardului mental prevenibil. O altă cercetare publicată de Biroul Național de Cercetare Economică (NBER) arată că IQ-ul populației a crescut după ce sarea a fost inclusă în alimentație.

ADVERTISEMENT

Acest lucru s-a întâmplat în anul 1924. Studiul a fost realizat pe cea mai deficitară parte a populației din Statele Unite ale Americii și a avut rezultate încurajatoare. A arătat că celor chestionați le-a crescut IQ-ul cu 15 puncte.

Sarea iodată, ideală pentru sănătatea creierului

De asemenea, specialiștii spun că este bine să ne începem dimineața cu o băutură care să conțină puțină sare. Mai exact, condimentul se adaugă într-un pahar cu apă împreună cu puțină zeamă de la o lămâie proaspătă.

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, în 1990, Summitul Mondial pentru Copii a făcut o campanie care promova beneficiile sării iodate, care este cea mai comună în alimentație. Conform discovermagazine.com, deficitul de iod este legat de retardul mental prin efectele sale asupra dezvoltării cognitive și a sistemului nervos.

Mai mult decât atât, iodul este un element esențial în sinteza hormonilor tiroidieni, în special a hormonilor T3 (triiodotironină) și T4 (tiroxină). Acești hormoni sunt critici pentru dezvoltarea normală a creierului în timpul sarcinii și în primele etape ale vieții copilului.

ADVERTISEMENT

În concluzie, organismul are nevoie de sare. Eliminarea completă din dietă este total greșită și chiar periculoasă. Doza zilnică maximă recomandată de medicii nutriționiști este de 6 grame (aproximativ o linguriță rasă).

ADVERTISEMENT