News

Condițiile în care Nicolae Ciucă va candida la prezidențiale: ”Voi proceda ca atare”

Președintele PNL a explicat care este scenariul în care ia în calcul o candidatură la alegerile prezidențiale. Și ce alte variante se mai discută în Coaliție
01.04.2024 | 13:29
Conditiile in care Nicolae Ciuca va candida la prezidentiale Voi proceda ca atare
Nicolae Ciucă, dispusă devină candidatul PNL la prezidențiale Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă, a declarat luni că dacă partidul îi va cere să candideze la prezidențiale, partidul este suveran în astfel de situaţii şi va proceda ca atare.

Condițiile în care Nicolae Ciucă va candida la prezidențiale

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a declarat sâmbătă că, prin statut, președintele partidului este candidatul formațiunii la președinție și că Nicolae Ciucă nu are altă opțiune.

ADVERTISEMENT

”Dacă partidul va solicita acest lucru, partidul este suveran în astfel de situaţii şi voi proceda ca atare”, a declarat președintele PNL, care este și șef al Senatului.

Nicolae Ciucă a admis că există mai multe ipoteze, inclusiv o formulă comună cu PSD, în care un partid să dea preşedintele şi celălalt premierul şi comisarul european, însă, pentru moment, niciuna nu este pe masă, nu s-a discutat.

ADVERTISEMENT

”Nu e vorba de a exclude, aici este o analiză care se va petrece după ce vom avea rezultatele din 9 iunie, după aceste rezultate vom avea fiecare dintre noi concluzii şi se vor transforma în decizii”, a spus președintele PNL.

Liderul liberal a mai precizat că ”lista comună PSD-PNL la parlamentare se poate aborda doar în situaţia în care există un candidat comun”.

ADVERTISEMENT

Întrebat sâmbătă dacă Nicolae Ciucă este convins că va fi candidat la prezidențiale, Rareş Bogdan a precizat că vor discuta după 10 iunie cu partenerii de guvernare, însă că în statutul formațiunii politice se precizează clar că președintele PNL este candidatul.

”Nu are ce face, îl obligăm. Nu se trag sfori, este în statutul PNL, o chestiune extrem de clară, preşedintele partidului trebuie să îşi asume candidatura pentru preşedinţie. E o chestiune de regulă”, a declarat europarlamentarul la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Prim-vicepreşedintele PNL a mai declarat că liderii Coaliției îşi propun ca la alegerile locale să ia peste 90% din primăriile din România şi peste 95% din Consiliile Judeţene, iar la europarlamentare, şi-au propus 17 europarlamentari. Rareș Bogdan a completat că, personal, ar vrea mai mulți, 19 sau 20,

ADVERTISEMENT