News

Rareş Bogdan spune că alianța PSD-PNL poate avea și 20 de europarlamentari. Scor catastrofal pentru AUR și SOS România

Rareș Bogdan spune că alianța PSD-PNL va avea minim 17 europarlamentari dar poate obține 20. Liberalul prezice eșec pentru AUR și SOS România
29.03.2024 | 16:59
Rares Bogdan spune ca alianta PSDPNL poate avea si 20 de europarlamentari Scor catastrofal pentru AUR si SOS Romania
Alianța PSD-PNL poate obține și 20 de mandate de europarlamentari, spune Rareș Bogdan / Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Rareş Bogdan a declarat, vineri, la Iași, că alianța PSD-PNL va avea minim 17 europarlamentari, „este asumarea celor două partide”, dar că el crede că după redistribuire vor fi 20 de mandate.

„Nu este o asumare a coaliţiei, este o asumare a lui Rareş Bogdan”

Alianța PSD-PNL poate obține 20 de mandate de europarlamentari (din 33), după redistribuire, a declarat, vineri, europarlamentarul Rareș Bogdan, care a precizat că numărul de 17 europarlamentari este obiectivul „asumat” de cele două partide.

ADVERTISEMENT

„Alianţa PSD-PNL va avea minimum 17 europarlamentari, este asumarea celor două partide. Eu vă spun că după redistribuire nu cred că avem probleme să obţinem 20 de mandate. Nu este o asumare a coaliţiei, este o asumare a lui Rareş Bogdan”, a declarat acesta, la Iași.

„Calitatea oamenilor” din lista PSD-PNL

Rareș Bogdan a invocat „calitatea oamenilor” de pe lista comună a PSD și PNL pentru Parlamentul European.„Văd că lumea înţelege ce înseamnă forţa de negociere în Parlamentul European, se uită şi vede calitatea oamenilor de pe lista PSD-PNL. Eu cred că nu vom lua doar 17 mandate, ci putem merge spre 19 sau 20 dacă lucrurile merg aşa cum au început”, spus el.

ADVERTISEMENT

Liberalul a mai spus că, dacă nu se decideau alegeri comasate, locale și europarlamentare, politicienii și partidele extremiste ar fi avut șanse mai mari. Rareș Bogdan a prezis că partidul SOS România nu va intra în Parlamentul European. Iar cei de la AUR nu vor avea decât cinci-șase europarlamentari.

AUR nu va lua mai mult de cinci-şase europarlamentari

„Dacă nu făceam această comasare şi dacă oamenii nu înţelegeau ce înseamnă fondurile europene pentru dezvoltarea României puteam avea doi sau trei extremişti pro-ruşi din SOS, sau opt-nouă extremişti din zona AUR. Vă spun că SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în Parlamentul European, iar AUR nu va lua mai mult de cinci-şase europarlamentari”, a spus Rareş Bogdan.

ADVERTISEMENT

Forța de negociere din Parlamentul European, a spus Bogdan, necesară obținerii unor funcții mai înalte în legislativul UE, este tocmai lista comună a PSD-PNL.

„Asta ne va da o forţă de negociere mult mai mare pentru obţinerea unor funcţii de preşedinţi de comisii, a unei funcţii de vicepreşedinte a Parlamentului European şi pentru a obţine impunerea de rezoluţii de forţă la nivelul PE”, potrivit lui Rareș Bogdanl.

ADVERTISEMENT