Sport

Conducerea lui Manchester United, în pericol după venirea lui Sir Jim Ratcliffe

Conducerea lui Manchester United este în pericol după venirea lui Sir Jim Ratcliffe. Noul acționar va face câteva schimbări pe Old Trafford.
10.11.2023 | 22:43
Conducerea lui Manchester United in pericol dupa venirea lui Sir Jim Ratcliffe
Conducerea lui Manchester United este în pericol după venirea lui Sir Jim Ratcliffe. Noul acționar va face câteva schimbări pe Old Trafford. Sursa Foto: X (Twitter)
ADVERTISEMENT

Formația de pe Old Trafford suferă de mai multe probleme, atât financiare, cât și sportive. În următoarea săptămână, Sir Jim Ratcliffe va cumpăra 25% din clubul englez. Suma pe care o va plăti pentru o parte din Manchester United este de a 1.5 miliarde de euro.

Conducerea lui Manchester United, în pericol după venirea lui Sir Jim Ratcliffe

Venirea noului acționar pune în pericol conducerea lui Manchester United. Există trei nume mari la clubul din Premier League care s-au ocupat de luarea deciziilor importante ce țin de problemele financiare, dar și cele de pe plan sportiv. Oficialii aceștia vor fi trași la răspundere pentru dificultățile prin care trece echipa de pe Old Trafford.

ADVERTISEMENT

Richard Arnold (CEO), John Murtough (director sportiv) și David Harrison (director sportiv de operațiuni) se află în pericol. Cei trei au venit la cârma echipei după plecarea lui Ed Woodward, cel considerat vinovat principal pentru o parte din probleme echipei. Însă, cei trei oficiali nu au reușit să remedieze dificultățile deja create și au și creat altele noi.

Cea mai mare problemă pe care Manchester United o are este de ordin financiar. Clubul englez a plătit, de la plecarea lui Sir Alex Ferguson în 2013, peste 1.6 miliarde de euro în transferuri nereușite. Astfel, potrivit celor de la The Sun, Sir Jim Ratcliffe va vrea să știe cum s-a întâmplat acest lucru și va încerca să facă tot posibilul pentru a remedia situația.

ADVERTISEMENT

Noul acționar britanic se va ocupa de partea operațională a clubului de fotbal. Cei din familia Glaze (acționarii majoritari) au acceptat să facă un pas în spate. Aceștia au decis că nu se vor implica în gestionarea finanțelor echipei, fiind siguri că se va fi pe mâini bune. Ratcliffe are de gând să facă o revizuire asupra departamentului de scouting și achiziții. Ceea ce poate duce la concedierea celor trei oficiali din conducerea clubului.

Transferuri ratate pe Old Trafford

De la retragerea lui Sir Alex Ferguson, Manchester United a câștigat doar 5 trofee. O dată FA Cup, de două ori Carabao Cup și Europa League o dată. David Moyes, Louis van Gaal, Jose Mourinho, Ole Gunnar Solskjaer, Ralf Rangnick și Erik ten Hag au fost succesorii marelui antrenor scoțian care a reușit să câștige 28 de trofee cu “diavolii” din Premier League.

ADVERTISEMENT

Din 2013 și până acum, formația de pe Old Trafford a făcut mai multe transferuri ratate pe bani mulți. Paul Pogba (105 de milioane de euro), Anthony (100 de milioane de euro), Lukaku (90 de milioane de euro), Jadon Sancho (80 de milioane de euro). Di Maria (70 de milioane de euro), Martial (50 de milioane de euro) sau Donny van de Beek (40 de milioane de euro). Acestea sunt doar câteva nume care au eșuat la Manchester United.

De la venirea lui Erik ten Hag în Premier League, clubul a cheltuit aproximativ 400 de milioane de euro. O sumă enormă, având în vedere forma și performanțele echipei din ultimele 18 luni. Cu toate astea, Sir Jim Ratcliffe are încredere în tehnicianul olandez și îi va mai acorda timp pentru a duce echipa la un nivel superior.

ADVERTISEMENT

În luna ianuarie, formația din Premier League are de gând să își întărească lotul, acolo unde există slăbiciuni. Însă, pentru a respecta fair-play-ul financiar, Manchester United este nevoită să vândă. Noul acționar are deja o listă de jucători pe care ar vrea să îi cedeze în iarnă. Jucătorii vor pleca doar pentru sume importante de bani. Anthony, Sancho și Martial sunt pe lista neagră a clubului de pe Old Trafford.

ADVERTISEMENT